Administraţia Prezidenţială: PSD umblă iar la cutia cu ordonanţe

Într-o declaraţie de presă susţinută la palatul Cotroceni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis a transmis că administraţia prezidenţială nu este de acord cu modificările pe care Guvernul vrea să le aducă legii în ceea ce priveşte alegerea preşedinţilor de Consiliu Judeţean. 

"Preşedintele României constată că PSD nu a înţeles nimic din aceste alegeri pe care le-a pierdut în mod catastrofal şi umblă iar la cutia cu ordonanţe de urgenţă, încercând să schimbe regulile în timpul jocului, ceea ce este inacceptabil. Cetăţenii le-au transmis clar că practica ordonanţelor de urgenţă trebuie să înceteze. În niciun caz acest instrument nu poate fi folosit în continuare în mod abuziv şi netransparent. Decizia legată de alegerea prin vot a preşedinţilor de CJ este încă o concesie pe care Viorica Dăncilă o face în favoarea baronilor PSD, în încercarea de a le câştiga sprijinul. În mod evident, dacă se va schimba legislaţia în sensul anunţat de premier, vor fi favorizaţi acei preşedinţi de Consilii Judeţene aflaţi în funcţii, adică domnii Marian Oprişan, Dumitru Buzatu şi Ionel Arsene. Aceşti baroni PSD, panicaţi de scăderea în sondaje a partidului, fac tot posibilul să îşi securizeze funcţiile", a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale. 

Anterior, premierul Viorica Dăncilă anunţase că preşedinţii de Consilii Judeţene vor fi aleşi prin vot, nu prin negocieri politice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel