Acuzații grave la adresa unui medic

Un medic psihiatru din Constanţa este urmărit penal de procurorii Parchetului General, fiind acuzat că a eliberat 136 de reţete false pe numele mai multor persoane care în realitate nu sufereau de afecţiuni psihice sau erau decedate. 

Potrivit unui comunicat al IGPR, medicul este cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, luare de mită şi dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals. Medicul are interdicţia de a-şi exercita profesia într-o unitate spitalicească de stat, iar procurorii au pus sechestru pe două imobile şi pe conturile bancare ale acestuia.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice şi procurorii Parchetului General, s-a stabilit că, în perioada 2008 - 2012, medicul ar fi eliberat peste 136 de reţete medicale, compensate integral, pe numele mai multor persoane care în realitate nu beneficiau de aceste servicii medicale, nefiind luate în evidenţele medicului.

Din cercetări a mai reieşit că persoanele respective nu sufereau de afecţiuni psihice sau erau decedate chiar şi cu 10 ani înainte de eliberarea prescripţiei pe numele lor. După emiterea prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa, cu care medicul colabora, direct sau prin intermediul altor persoane.

Reprezentanţii farmaciilor au înaintat, ulterior, prescripţiile medicale nelegal întocmite la CJAS Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea acestora. Prejudiciul în acest caz se ridică la 124.000 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel