DOLIU. O mare actriță a murit

DOLIU. O mare actriță a murit. În 2011, cariera actriței Hanna Maron a fost încununată prin includerea în Guinness World Records graţie longevităţii ei extraordinare de pe scenă. Peste 83 de ani de actorie. Așa s-a lăudat îndrăgita actriță israeliană Hanna Maron. 

Veterana actriţă a decedat vineri, la Ichilov Hospital din Tel Aviv, potrivit haaretz.com, scrie Mediafax

Hanna Maron, născută în Germania pe 22 noiembrie 1923, a debutat pe scenă la vârsta de patru ani şi a obţinut primul ei rol principal la vârsta de nouă ani. După o scurtă apariţie în "M - Eine Stadt sucht einen Mörder" (1931) de Fritz Lang, Hanna Maron a părăsit Germania cu familia din cauza venirii la putere a naziştilor în 1933 şi a emigrat în Palestina, unde şi-a continuat cariera artistică.

Membru fondator al prestigiosului Teatru Cameri din Tel-Aviv în 1945, Hanna Maron a devenit una dintre personalităţile legendare ale scenei israeliene.

VEZI și: Doliu! A murit o actriță care a impresionat milioane de oameni

În 1970, actriţa şi-a pierdut un picior în timpul unui atentat palestinian comis contra unui avion al companiei israeliene El Al, la Munchen, dar a revenit pe scenă după ce s-a însănătoşit. Militantă pentru pace, Hanna Maron a făcut parte din delegaţia israeliană invitată la Washington, în 1933, în momentul semnării acordurilor de la Oslo dintre Israel şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei.

În aprilie 2011, Hanna Maron a semnat împreună cu alţi intelectuali de stânga israelieni un apel pentru crearea unui stat palestinian. Cu această ocazie, ea a citit public, şi simbolic, această declaraţie de independenţă a Palestinei, redactată după modelul proclamării statului Israel în mai 1948, cu ocazia unei manifestaţii la Tel-Aviv.

VEZI și: O mare actriță din România a murit

Hanna Maron a primit de-a lungul cariei sale numeroase premii şi recompense în Israel. În septembrie 2011, când avea 87 de ani, Hanna Maron a fost inclusă în Guinness World Records graţie longevităţii ei extraordinare de pe scenă, o recompensă ce încununa o carieră întinsă pe durata a peste 83 de ani, după cum informa la momentul respectiv AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel