Acordul CETA, din nou în pericol. Avertisment din Valonia

Regiunea belgiană Valonia amenință din nou că va bloca tratatul de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Canada(CETA). Reprezentanții regiunii din Belgia acuză că UE nu respectă termenii compromisului dat luna trecută pentru semnarea tratatului. 

'Se va crea o nouă criză în Europa și nu acesta este obiectivul nostru, dar guvernul federal, (premierul) Michel, aprinde fitilul', a declarat premierul valon, Paul Magnette, la postul public de televiziune RTBF. El l-a acuzat în continuare pe șeful executivului belgian că abuzează de răbdarea valonilor și a amenințat că va 'activa clauza ce permite (Valoniei) să suspende CETA', dacă nu primește rapid clarificări.

După ce România și Bulgaria și-au ridicat obiecțiile cu privire la tratatul CETA, în urma acordului la care au ajuns cu Canada în chestiunea liberalizării regimului de vize, toate statele din UE și-au dat consimțământul pentru încheierea acestui tratat, cu excepția Belgiei, care nu reușise să obțină avizul regiunii Valone, conform Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel