Acord imigranți. Merkel, mesaj

Germania și Tunisia au anunțat vineri semnarea unui nou acord asupra imigrației, în timpul unei vizite întreprinse de cancelarul federal Angela Merkel la Tunis, la câteva săptămâni după tensiunile din jurul cazului Anis Amri, presupusul autor al atentatului de la Berlin din 19 decembrie anul trecut, informează AFP.

'Această convenție a fost semnată ieri' (joi) de cele două țări. Ea 'va mulțumi Tunisia și va mulțumi Germania', a declarat președintele tunisian Beji Caid Essebi, într-o conferință de presă susținută alături de Angela Merkel. Acordul 'nu aduce atingere suveranității Tunisiei sau unei alte țări', a dat el asigurări.

La rândul său, cancelarul german a precizat că acest nou acord prevede în mod concret ca cererile pentru identificarea de către Berlin a tunisienilor ale căror solicitări de azil au fost respinse să primească un răspuns 'în cel mult 30 de zile'.

Această problemă s-a aflat în centrul controversei asupra dosarului tunisianului Anis Amri, presupusul autor al atacului din 19 decembrie asupra un târg de Crăciun la Berlin, soldat cu 12 morți.

Autoritățile tunisiene au fost acuzate că blocaseră o bună parte din anul 2016 repatrierea lui Amri. Acestea și-au susținut bunele intenții, dezvăluind că procedurile de identificare erau lungi și necesare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel