Accidentul în care o tânără a fost ucisă în parcarea unui mall, în 2022. Șoferul a avut viteza de 11 ori mai mare decât cea legală și a accelerat la maxim

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Au apărut noi detalii referitoare la accidentul din primăvara anului 2022, atunci când o tânără a fost lovită în parcarea unui mall de un SUV.

Anul trecut, de Paște, Ioana-Antonia Ivanciu a murit, după ce a fost lovită într-un accident petrecut în subsolul mall-ului bucureștean AFI. Tânăra se afla pe locul din dreapta al unui autoturism care încerca, regulamentar, să iasă din parcare.

Mașina care a provocat accidentul, un SUV condus de un preot, a lovit în lateral mașina în care se afla tânăra și, după ce aceasta a stat 22 de zile în spital, în final și-a pierdut viața.

S-a aflat cu ce viteză a condus șoferul SUV-ului

În prezent, la aproape un an de la producerea accidentului, în urma primei expertize, s-a stabilit că viteza SUV-ului a fost de 55 de kilometri pe oră, adică de 11 ori mai mare decât limita admisă, de 5 kilometri pe oră, din parcarea mall-ului, conform Libertatea.

În expertiză se arată că șoferul „a comutat voluntar maneta cutiei de viteze automate în poziția D, drive, mers înainte, și a accelerat din nou spre maxim”. Informațiile au fost preluate din Event Data Recorder, un fel de cutie neagră a mașinii care stochează informații privitoare la aceasta.

De asemenea, expertiza prevede că șoferul nu a frânat deloc.

„În momentele premergătoare acestei coliziuni, autoturismul condus de suspect se afla în mișcare accelerată cu o viteză mai mică de 55 km/h”, fapt ce arată că viteza a fost în creștere până la impact.

Conform informațiilor, șoferul „a creat o stare de pericol potențial pentru participanții la trafic din interiorul parcării” pentru că a ajuns la o viteză „net superioară vitezei permise în incinta respectivă”. De asemenea, fata nu ar fi pățit nimic dacă șoferul SUV-ului ar fi oprit în momentul în care s-a ciocnit cu celelalte mașini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel