Accident pe Dunăre. Fostul polițist care a intrat cu barca într-un caiac cu 4 tineri poate conduce în continuare

Accident pe Dunăre. Fostul polițist poate conduce în continuare / Foto: Captură video PRO TV
Accident pe Dunăre. Fostul polițist poate conduce în continuare / Foto: Captură video PRO TV

Fostul polițist care a intrat cu barca într-un caiac cu 4 tineri are voie să conducă în continuare.

Fostul polițist de frontieră care a lovit cu barca pe Dunăre un caiac în care se aflau 4 adolescenți poate conduce în continuare fără probleme ambarcațiuni. Autoritățile nu i-au suspendat permisul de navigație deși  acesta a încălcat mai multe prevederi din regulamentul circulației pe fluviu, transmite PRO TV. 

Bărbatul nu a luat măsuri de precauție și a pus în pericol viața altor persoane. Apoi nu a acordat asistență răniților și și-a continuat drumul după accident.

“Pe Dunăre poți să mergi cu cât vrei tu"

Asociația „Ivan Patzaichin” a atras atenția că pe Dunăre nu există limită de viteză pentru bărcile mici cu motor și astfel de accidente se pot oricând repeta.

“Pe Dunăre poți să mergi cu cât vrei tu. Ai niște culoare navigabile definite pentru vapoare. Pe lateral nu există o reglementare cu bărcuțe mici. Nimeni nu i-a luat în considerare.”, a declarat Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23.

Cum s-a produs accidentul de pe Dunăre

Reamintim că ieri, 13 iulie, un caiac cu patru sportivi a fost spulberat de o șalupă care conducea cu viteză, în zona Orșova. Una dintre persoane a fost rănită. În imaginile apărute în spațiul public se vede cum șalupa condusă de un bărbat a secționat caiacul cu copiii care se antrenau pe Dunăre. Din fericire, minorii au fost salvați la timp. 

“Noi am încercat să plecăm, să ocolim, dar el nu a vrut să ne ocolească, să treacă pe lângă noi, tot drept spre noi a ţinut-o. Şi după ce a dat în noi nu s-a oprit, tot în faţa a plecat.”, a povestit unul dintre cei care se aflau în caiac.

“Nu pot să îmi dau seama cum nu a putut să vezi un caiac de 11 metri cu patru persoane în el.”, a spus Alexandru Ghitoacia, antrenor CSS Orșova caiac-canoe.

Bărbatul aflat la cârma șalupei care a spulberat caiacul este un fost angajat al Poliţiei de Frontieră, pensionat acum 3 ani.  Bărbatul este cercetat în libertate pentru vătămare corporală din culpă. Căpitănia Orșova ar fi trebui să îi suspende permisul, însă nu ar fi dorit să ofere un punct de vedere. Imaginile video cu accidentul le puteți vedea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel