Accesul în biserici după 15 mai. Ce zice Vasile Bănescu (BOR)

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus cum se pregătește Biserica Ortodoxă Română pentru întâmpinarea credincioșilor după data de 15 mai.

„Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din România, așa cum știți, a avut o atitudine exemplară și apreciată inclusiv de autorități în legătură cu respectarea unor reguli justificate din înalte rațiuni medicale pe care toți le-am luat în serios. Biserica conține cea mai mare parte a ceea ce noi numim societate civilă. Cred că aceste două luni de experiență fără precedent în viețile noastre au operat o internalizare a unor reguli legate de grija față de ceilalți, față de noi, această grijă fiind în zona religiosului, în zona creștină, dublată de atenția filantropică pe care o insuflă sentimentul religios.

Din această perspectivă eu cred că dialogul interinstituțional poate fi unul relaxat pentru că nu trebuie să ne imaginăm că redeschiderea accesului credincioșilor în biserici ar putea provoca o destabilizare sau o stricare a ceea ce s-a câștigat cu un efort atât de mare din partea fiecăruia dintre noi", a spus Vasile Bănescu, la Antena 3.

„Considerăm că a redeschide locașurile de cult face parte din procesul firesc de normalizare a vieții noastre sociale, dimensiunea religioasă a acestei vieți personale și sociale fiind una esențială. Concret, credem că bisericile și lăcașele de cult pot fi deschise inițial unui număr restrâns de persoane pentru închinare individuală. Deja s-a vorbit de o cifră rezonabilă pentru aceste evenimente religioase cu caracter privat, maximum 16 persoane. Pentru accesul unui om care trece pe stradă și vrea să intre în biserică să se roage pentru câteva minute, acest lucru ține de firescul absolut al lucrurilor. Așadar, inițial o deschidere a bisericilor pentru accesul unui număr restrâns de persoane, sub supravegherea personalului clerical, cu respectarea tuturor măsurilor care au fost luate de la începutul crizei. Ulterior, slujbele vor putea fi ținute afară, cu păstrarea distanței fizice rezonabile", a declarat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel