A murit cel mai scund bărbat mobil din lume

Magar, cel mai scund bărbat mobil din lume, a decedat vineri, la 28 de ani.

Khagendra Thapa Magar din Nepal, deţinătorul recordului mondial pentru cel mai scund bărbat mobil din lume, a decedat vineri, la 28 de ani, într-un spital din oraşul Pokhara, a anunţat purtătorul său de cuvânt citat de agenţia DPA.

"L-am internat joi la Spitalul Manipal", a declarat Min Bahadur Rana, preşedintele Fundaţiei Khagendra Thapa Magar. ''Doctorii au spus că a murit de pneumonie severă'', a precizat el.

În octombrie 2010, Magar, cu o înălţime de 67,08 centimetri, a fost declarat de Guinness World Records cel mai scurt bărbat mobil din lume. El a deţinut de asemenea recordul pentru cel mai scund adolescent de sex masculin (65,58 centimetri înălţime la momentul la care a fost măsurat). Lui Magar îi plăcea să cânte la instrumente muzicale şi să danseze, potrivit lui Rana.

Cel mai scund bărbat din lume

 

În 2012, titlul pentru cel mai scund bărbat din lume a fost împărţit în două categorii, pentru persoane mobile şi nedeplasabile. Junrey Balawing, un filipinez în vârstă de 27 de ani, care măsoară 59,93 centimetri, deţine recordul pentru cel mai scund bărbat din categoria persoanelor nedeplasabile.

Cea mai scundă persoană din lume a fost un alt nepalez, Chandra Bahadur Dangi, care a măsurat 54,6 centimetri. Dangi a murit în anul 2015, aminteşte DPA, citată de Agerpres.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29