A murit actorul Jean Paul Belmondo - UPDATE: Ambasadorul României la Paris, mesaj despre marele actor

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Actorul francez Jean Paul Belmondo a murit. Acesta avea vârsta de 88 de ani. 

UPDATE: "A murit Jean-Paul Belmondo. Ironia sortii, chiar azi am fost la pranz la Veramente. Restaurantul lui preferat. La final, patroana a venit si ne-a anuntat vestea trista remarcand ca suntem chiar la masa la care obișnuia el sa stea. L-am vazut ultima oara acum câteva luni. Era la masa si l-am intrebat cum ii merge. Mi-a dat, zâmbind, raspunaul tradițional : "cat timp pot sa beau o sticla de vin cu prietenii, e perfect! " Si am ciocnit ultimul pahar cu el", a scris Excelenţa Sa Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, pe Facebook. 

Poreclit Bebel, Belmondo a fost un adevărat star în Franţa, acolo unde filmele sale au fost văzute de peste 160 de milioane de persoane. 

Anunţul decesului a fost făcut de avocatul actorului. 

Jean Paul Belmondo a fost în atenţia publicului în ultimii 20 de ani din cauza sănătăţii fragile. Acesta a avut un atac de cord în 2001, urmat de o perioadă lungă de convalescenţă. În urmă cu trei ani, Belmondo şi-a speriat din nou fanii, după ce s-a anunţat că acesta se recuperează după o "cădere urâtă", scrie Le Figaro

A fost unul dintre cele mai mari nume din cinematografia franceză. În cariera sa de peste 50 de ani, legendarul „Bébel” a apărut în aproape 80 de filme, scrie şi Mediafax.

Doliu şi în România, după moartea lui Ion Caramitru 

Actorul Ion Caramitru a murit, duminică, pe patul Spitalului Elias, unde era internat de pe 10 august. Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment.

Actorul Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942, într-o familie de aromâni - mama născută lângă Salonic, într-un sat numit Gramatica, iar tatăl în partea albaneză a oraşului Korcea, de religie creştin ortodoxă. Este absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" Bucureşti (promoţia 1964), scrie Agerpres.

A fost actor şi regizor al Teatrului "Lucia Sturza Bulandara" (din 1965), fiind, în perioada 1990-1993, şi director general al acestei instituţii. A interpretat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Suto Andras, Rolf Hochhuth şi alţii. A interpretat roluri principale în 40 de filme. Era preşedintele Uniunii Teatrale din România de la înfiinţarea acesteia, la 15 februarie 1990.

În lunga sa carieră teatrală şi cinematografică a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii. Premii teatrale: în 1975, 1979, 1981 şi 1985 a fost desemnat "Cel mai bun actor al anului". Premii pentru film: Premiul revistei "Cinema" pentru interpretare (1976); Premiul Asociaţiei Cineaştilor (1980); Premiul special al juriului pentru rolul principal din filmul "Luchian" la Festivalul Naţional al Filmului de la Costineşti (1984).

A fost decorat, în 1995, de regina Elisabeta a Marii Britanii cu titlul de "Cavaler de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic". În 2008 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel