A doua zi de Rusalii. De ce trebuie să ungi ușile cu usturoi, astăzi

A doua zi de Rusalii. Astăzi, în a doua zi de Rusalii, există tot felul de tradiții și obiceiuri pe care oamenii le urmează.

A doua zi de Rusalii. Oamenii își împodobesc casele si gospodăria cu ramuri de tei, plop, stejar. Tot de Rusalii în unele regiuni se dansează Jocul Calusărilor. Dansul calusărilor, in general, are scopul de a apară oamenii, vitele si recoltele de influentele negative;

A doua zi de Rusalii. Tinerii si tinerele ce urmează să se căsătoreasca împletesc coronițe din spice de grâu și flori de câmp pe care le poartă în ziua cununiei. Spiritele rele se alungă prin ritualuri gălăgioase și pocnituri cu ramuri de tei.

A doua zi de Rusalii. În gospodării se prepară unsori cu care se vor unge ungerile vacilor pentru a spori laptele. Tot acum, femeile fac descântece împotriva Ielelor. Se spune că leacul cel mai folosit pentru cei atinși de Rusalii, este jocul calușarilor.

De ce trebuie să ungi ușile cu usturoi

A doua zi de Rusalii. E un moment în care creștinii sfințesc ramuri de tei, soc, mure, pe care le folosesc apoi ca leacuri tot restul anului. În tradiția populară, se zice că numai până la Sânziene plantele au puteri vindecătoare. Ramurile de tei au o simbolistică aparte în această sărbătoare.

A doua zi de Rusalii. Se crede că teiul ferește gospodăriile de grindină sau de duhurile rele ale zânelor și de aceea flăcăii le aduc din păduri după care se sfințesc la Biserică, iar credincioșii le iau acasă și le pun la icoane. Se ung ușile cu usturoi pentru ca așa casa va fi păzita de rele și ghinion tot restul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel