Incendiu Parcul Naţional Domogled: A cincea zi de intervenţie

Turist american disparut
Turist american disparut

Astăzi este cincea zi de intervenţie a pompierilor pentru stingerea incendiului din Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei.

Pompierii continuă miercuri, pentru a cincea zi consecutiv, stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Domogled - Valea Cernei, după ce au fost identificate alte două focare, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.

'În urma recunoaşterii efectuate în această dimineaţă, cu elicopterul, s-au mai identificat două focare. La această oră, au reînceput misiunile de aruncare cu apă. De asemenea, se intervine şi cu forţele de la sol', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

Incendiu reactivat peste noapte

Conform acesteia, marţi seara, după 35 de aruncări cu apă efectuate de elicoptere, nu s-au mai observat focare, însă, probabil din cauza vântului, peste noapte focul s-a reactivat. Pentru stingerea incendiului acţionează 140 de angajaţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, personal al Direcţiei Silvice Caraş-Severin şi rangeri ai Parcului Naţional Domogled - Valea Cernei.

În prezent, eforturile se concentrează pe limitarea pagubelor şi lichidarea incendiului, cauza probabilă a izbucnirii focului urmând a se stabili la finalul intervenţiei, potrivit ISU 'Semenic'.

[citeste si]

Un turist a anunţat, vineri după-amiază, un incendiu în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei. Incendiul se manifesta la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag. Zona în care s-a produs incendiul se află la o altitudine de 1.100 metri, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri de drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel