8 martie. La Constanța, sunt dăruite zâmbete de Ziua Femeii

Alexandru Ichim / 08 Martie 2019 / 08:16 Salveaza PDF Comentarii
Horoscop
Horoscop

De 8 martie, la Constanța vor fi aduse zâmbete pe chipul femeilor de la Centrul de îngrijire și Asistență din Poarta Albă. Acțiunea este organizată de către Colegiul Psihologilor din România împreună cu elevi ai Colegiului Național de Arte "Regina Maria" din Constanța.

"Este o zi special pentru toate femeile din toată lumea, iar noi, împreună cu dragii noștri prieteni și susținători ne dorim să aducem zâmbete femeilor din Centrul de îngrijire și Asistență din Poarta Albă.

ONU a declarat 8 martie, încă din 1975, ca Zi Internațională a Femeii, într-un context social și politic discriminator la adresa femeilor. De atunci până astăzi, societatea nu numai că a făcut progrese foarte mari din punct de vedere al tolerenței în general, dar femeile trăiesc cea mai înfloritoare epocă, în care violența împotriva lor a scăzut dramatic, în care accesul la educație reprezintă o virtute, în care multe dintre pozițiile cele mai înalte de management sunt ocupate de reprezentantele sexului frumos", declară prof. univ. dr. Mihaela Rus, președintele Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanța.

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

 

Vezi și: 

MCV. Dăncilă anunţă ACORD cu Timmermans

Tentativă de sinucidere la metrou, sub ochii mei. Imagine care nu ajunge în presă

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24