7 mai 1986. Bumbescu, dezamăgit de lipsurile din fotbalul românesc

Adrian Bumbescu își dorește ca performanţa din 1986 să nu fie unică, ”dar nu se ridică nimic la noi”.

Adrian Bumbescu a declarat, marţi, la aniversarea a 33 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua Bucureşti, că şi-ar dori ca performanţa realizată de el şi colegii săi în 1986 să nu fie unică, dar observă că nicio echipă din fotbalul românesc nu progresează.

"Am făcut o figură foarte frumoasă în 1986 şi cred că va dăinui mereu în fotbalul românesc. Mi-aş dori ca performanţa noastră din 1986 să nu fie unică, dar văd că nu se ridică nimic la noi. Din contră, suntem într-o cădere liberă. Nu putem şi din cauză că aducem mulţi jucători străini. Sunt jucători care la ei nu joacă nici în liga a II-a, dar vin la noi şi aşa slăbim nivelul echipei naţionale. Ar trebui ca fiecare oraş mare să aibă o academie, aşa cum face Gică Hagi. Nu pot să spun eu dacă e vreun Bumbescu acum în Liga I. Dar eu îl admir mult pe fundaşul de la Viitorul, pe Ţîru, nu ştiu de ce nu este şi la echipa naţională a României", a afirmat Bumbescu.

Cupele europene, o piatră de încercare

Fostul jucător susţine că formaţia CFR Cluj, care este foarte aproape de a câştiga titlul de campioană, trebuie să îşi întărească lotul pentru a putea accede în grupele Ligii Campionilor. "Mă bucur pentru Dan Petrescu că este aproape de a câştiga titlul. Este un antrenor bun şi cred că ar trebui să facă mult mai mult în cupele europene. Cu această echipă pe care o are acum nu cred că poate ajunge în grupele Ligii Campionilor. Va trebui şi CFR să aducă nişte jucători de valoare", a precizat fostul fundaş.

Adrian Bumbescu a participat, marţi, alături de foştii săi colegi de la Steaua din 1986, la o festivitate organizată de Clubul Sportiv al Armatei la Cercul Militar Naţional din Bucureşti cu ocazia aniversării a 33 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni.

Citește și:

7 mai 1986 - Victor Piţurcă: 33 de ani de la cea mai fericită zi

7 mai 1986 - Tudorel Stoica, categoric: Nu se va mai repeta niciodată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel