50.000 de lire sterline pentru tinerii și familiile care se mută pe anumite insule

Foto ilustrativ. Imagine de Николай Оберемченко de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Николай Оберемченко de la Pixabay

Scoția plănuiește să ofere 50.000 de lire sterline tinerilor și famiilor care vor să se mute pe anumite insule sau chiar să rămână pe acestea.

Guverul scoțian vrea să ofere, printr-un program, 50.000 de lire sterline tinerilor și familiilor care vor să se mute pe anumite insule sau chiar să rămână pe acestea. Scopul guvernului scoțian este să încetinească procesul de depopulare care afectează multe comunități insulare.

Programul în cauză va fi lansat anul viitor. Potrivit BBC, la început vor fi oferite 100 de astfel de stimulente. Practic, guvernul scoțian va plăti 5 milioane de lire sterline pentru a convinge oamenii să nu părăsească comunitățile insulare sau să se mute acolo.

În timp ce mulți văd programul cu ochi buni, alții susțin că suma de 5 milioane de lire sterline ar putea fi folosită, mai bine, pentru îmbunătățirea infrastructurii, crearea de locuri de muncă sau punerea la dispoziție a unor terenuri la prețuri rezonabile.

Spre exemplu, Kevin Morrison s-a mutat pe South Uist în urmă cu cinci ani și a ținut să spună că un ajutor de 50.000 de lire sterline i-ar fi prins bine atunci. Nu a regretat mutarea, dar s-a chinuit să-și găsească o locuință.

De cealaltă parte, Iain Stephen Morrison, editor la Am Pàipear, a declarat că 'Sunt o mulțime de insule în Scoția și va exista o concurență mare. Nu lipsește cerea din partea oamenilor pentru a se muta pe insule. Ceea ce lipsește este oportunitatea – indiferent că este vorba de locuințe sau locuri de muncă'.

VEZI ȘI: Italia îți dă până la 28.000 de euro ca să te muți în satele pitorești din Calabria și să-ți pornești o afacere- GALERIE FOTO

Un oraș îți plătește chiria dacă vrei să te muți acolo

Un oraș din sudul Italiei se oferă să plătească chiria noilor locuitori pe o durată de 2 ani, pentru a încuraja creșterea populației, transmitea cotidianul britanic The Independent în februarie 2020.

Este vorba despre orășelul Teora. 'Nu cred în vânzarea caselor cu 1 euro, acest fapt nu stimulează oamenii să rămână în oraș', a precizat Stefano Farina, primarul din Teora.

Prin urmare, autoritățile micului orășel au decis că noii locuitori vor primi un ajutor lunar de 150 de euro, timp de 2 ani, pentru a plăti chiria. Altfel, pot primi un ajutor de 5.000 de euro pentru a cumpăra o locuință.

Teora vrea să atragă familii, iar doar cei care au cel puțin un copil sunt avantajați. Mai mult, cei care doresc aceste facilități de la autoritățile din Teora trebuie să se angajeze că vor locui în orășel cel puțin pentru o perioadă de trei ani. Populația din Teora este de doar 1.500 de locuitori. În medie, anual, se nasc 2 copii și mor 20 de oameni. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel