5 lucruri pe care nu credeai că le poți face cu un telefon

Cinci lucruri pe care nu credeai că le poți face cu un telefon
Cinci lucruri pe care nu credeai că le poți face cu un telefon

Îi suni pe părinți, trimiți mesaje, te uiți la pisici pe net. Ce altceva poți să faci cu un telefon?

Așa cum ați intuit, telefonul modern are câteva abilități pe care nu mulți le cunosc. Unele sunt utile, altele distractive și mai sunt câteva care nu sunt în niciun fel. Pentru toate, ai nevoie de un telefon cel puțin funcțional. Dacă al tău dă tot mai puține semne de viață, primul pas ar fi să-l schimbi cu unul nou. Există suficiente magazine care vând telefoane în rate și la prețuri bune. Și gata să te ajute în viața de zi cu zi, mai mult decât ai crede.

Măsoară lucruri

Și nu, nu vorbim despre aplicații complicate care apreciază distanțe și dimensiuni. E mult mai simplu de atât. Telefonul tău are niște dimensiuni. Dimensiuni care, de altfel, stau scrise pe toate site-urile. Odată știute, ți-ai transformat telefonul într-o riglă (mică, ce-i drept) cu ajutorul căreia poți măsura orice. Îți mai trebuie și ceva răbdare și noțiuni matematice de bază. Dar, în lipsa unei rulete, te poți descurca cu el.

Verifică bateriile telecomenzii

De câte ori te-ai întrebat dacă telecomanda ta e pe ducă sau sunt de vină bateriile? Aveai răspunsul în preajma ta. Trebuie doar să deschizi camera telefonului, să îndrepți telecomanda către cameră și să apeși orice buton. Dacă prin display-ul telefonului vezi un punct roșu sau rozaliu venind dinspre capătul telecomenzii, înseamnă că sistemul infraroșu funcționează. Iar vina este a bateriilor slabe.

Instalează afișajul pe parbriz

Un mod simplu de a-ți aduce mașina la zi este prin a-i adăuga o tehnologie modernă, cu un truc simplu. Sunt numeroase aplicații care se laudă că-ți transformă ecranul telefonului într-un emițător HUD. HUD vine de la Heads-up-display și este termenul folosit de marii producători auto pentru a descrie această funcție, în mod normal integrată în bordul mașinilor. Dar tu poți pur și simplu să-ți fixezi telefonul deasupra volanului și vei putea proiecta pe parbrizul mașinii traseul, viteza sau alte informații utile în drumul tău.

Privește cerul altfel

Oamenii își îndreaptă privirea și imaginația către văzduh de milioane de ani. Dar acum pot să privească cerul în timp ce privesc telefonul. Există aplicații care-ți arată harta cerului, cu un detaliu interesant. Poți vedea în timp real ce avioane zboară deasupra ta, în orice moment. Nu te ajută foarte mult, dar e interesant să știi de unde vine și încotro se îndreaptă toate păsările mecanice de deasupra ta.

Ia-ți pulsul oricând

N-ai nevoie de aparatură sofisticată pentru a-ți măsura pulsul. Bineințeles, pentru acuratețe medicală, vizita la doctor nu poate fi înlocuită. Dar la nivel de curiozitate, poți folosi tehnologia smartphone-ului tău pentru a-ți citi pulsul. Ai nevoie doar de o aplicație în acest sens. Apoi, așezi degetul pe camera telefonului și primești informația pe ecran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel