Urmărește emisiunea live


5 alimente care îngrașă VS. 5 alimente care slăbesc

Iată care este topul alimentelor care ne îngrașă și topul alimentelor care ne ajută să slăbim. La ce trebuie să ai grijă. 

Există cinci alimente care ne ajută să slăbim, dar și cinci alimente păcătoase care ne îngrașă foarte, foarte tare.

TOP 5 alimente care ne îngrașă

1. Uleiul este alimentul care îngrașă cel mai tare. Oricât de sănătos ar fi, oricât de extravirgin, de presat la rece și oricât de mult am încerca să-l căutăm pe cel de cea mai bună calitate, uleiul, inclusiv cel de măsline, îngrașă la fel de mult ca untura de porc. O lingură de ulei ne costă 100 de calorii, iar asta înseamnă cel puțin 15 minute de alrget serios pe bandă, la sală, ceea ce nu este un lucru uțor de făcut pentru multă lume. Așadar, acesta trebuie consumat cu măsură, indiferent de cât de sănătos ar fi.

2. Untul, Margarina, Maioneze și toate sosurile din comerț, cele folosite mai ales în zona de fast-food. Acesta nu doar că îngrașă foarte mult, având undeva la 700-800 de calorii, ci au și grăsimi rele. Cele mai rele grăsimi de pe lumea asta nu sunt cele de origine animală. Nu slănina de porc este cea mai rea din lumea asta, ci grăsimile trans care la origini, sunt derivate din grăsimi vegetale transformate prin hidrogenare pentru a rezista mai mult.

3. Ronțăiala. Toată lumea spune că nucile, alunele, migdalele sunt foarte sănătoase. Așa este, pentru protecția cardio-vasculară și pentru creier, însă îngrasă teribil de mult. O mână de nuci, migdale sau alune, dacă are undeva la 30-40 gr. poate să ne coste și 300 - 400 de calorii. Ei bine, asta echivalează cu jumătate de oră de alergare pe bandă. Important e să le alegem cu măsură, să nu depășim cantitatea și să nu le consumăm seara, la televizor.

4. Prăjiturile și Ciocolata

5. Brânzeturile maturate și cele franțuzești îngrașă cam cât ciocolata

TOP 5 alimente care ne ajută să slăbim

1. Apa este singurul aliment care nu are calorii. Băută fără grijă, cel puțin 2 l pe zi. 

2. Zarzavaturile și verdețurile care au foarte, foarte multe fibre, vitamine și minerale. Aici se regăsește cantitatea optimă de vitamine și minerale, în legumele verzi, în legumele colorate.

3. Lactatele moi, lactatele degresate. 

4. Pâine, orezul, cartoful, boabele ne ajută să slăbim. Suta de grame din aceste alimente, fierte, ne ajută să slăbim, pentru că nu depășesc 100 de calorii. Acestea trebuie gătite și nu îmbibate în ulei li trebuie asociate la masa de prânz pentru că sunt bogate în carbohidrați.

5. Carnea slabă este cea care ne ajută foarte, foarte mult să slăbim. Este plină de proteine și de elemente care ne ajută și în imunitate în sezonul rece, se arată într-un material de la "Neatza cu Răzvan și Dani".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel