48 de animale sălbatice, ucise după ce au fost lăsate libere de proprietarul lor - VIDEO

leu_771_20080122120521_424
leu_771_20080122120521_424

Zeci de animale sălbatice au fost ucise de autorităţile statului american Ohio, după ce au fost eliberate de stăpânul lor dintr-o rezervaţie privată.

Poliţia şi serviciul pentru animale, responsabile cu operaţiunile, au ucis majoritatea acestor animale, ordonându-le locuitorilor să rămână în case şi impunând un cordon de securitate în jurul rezervaţiei, al cărei proprietar, Terry Thompson, în vârstă de 62 de ani, a fost găsit mort în apropierea cuştilor deschise. Conform poliţiei, bărbatul s-a sinucis după ce a eliberat animalele.

Poliţia a omorât un lup, 6 urşi negri, 2 urşi grizzly, un babuin, 3 pume, 18 tigri bengalezi şi 17 lei.

"Prima noastră responsabilitate este protecţia publicului", a declarat şeriful comitatului Muskingum, Matt Lutz, pentru cotidianul Columbus Dispatch, precizând că mai multe şcoli din zonă au fost închise.

Alerta a fost dată marţi după-amiază, când poliţia a început să primească apeluri de la persoane care au văzut animalele sălbatice în libertate.

Conform poliţiei, 48 de animale - între care urşi grizzly şi urşi negri, lupi, lei, tigri şi gheparzi - trăiau în cuşti. Zeci de alte animale, în special primate, trăiau în instalaţii acoperite şi nu au scăpat.

Proprietarul Terry Thompson fusese eliberat din închisoare cu trei săptămâni înainte, după ce a ispăşit o pedeapsă de un an de detenţie pentru posesie ilegală de arme.

Conform ziarului, agenţi ai FBI au descins la rezervaţie în iunie 2008, confiscând peste o sută de arme de foc, iar Thompson a mai fost amendat pentru că a lăsat animalele în libertate.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel