4,8 miliarde de dolari pentru o clădire gigant în China

Eduard Pascu / 04 Martie 2019 / 14:20 Salveaza PDF Comentarii

Chinezii continuă să uimească prin construcțiile gigant cât și prin arhitectura nonconformistă. O astfel de construcție este aproape gata în zona metropolitană aflată la confluența râurilor Yangtze şi Jialing.

Noua megastructură, prima de acest gen din lume, a primit un nume demn de o metropolă, „Cristalul", şi este formată din opt zgârie-nori uniţi la vârf printr-un turn orizontal gigantic, lung de 300 de metri şi învelit în 3.000 de panouri de sticlă şi 5.000 de panouri de aluminiu.


Puntea semicirculară, cu o greutate de 12.000 de tone, se află la o înălţime de peste 250 de metri şi va găzdui săli de conferinţă, piscine şi alte facilităţi.

Noaptea, turnul se va transforma într-o undă enormă de lumini care va veghea deasupra oraşului. Construcţia va fi finalizată până la sfârşitul acestui an. Costul: 4,8 miliarde de dolari.

Chongqing este celebru pentru proiectul de linie ferată suspendată care trece prin interiorul unui bloc – staţia Liziba. O altă particularitate a oraşului din sud-vestul Chinei o constituie sistemul de poduri civile ridicate la înălţimi ameţitoare şi care şerpuiesc printre zgârie-nori în anumite zone, precum şi şoselele construite pe acoperişurile blocurilor.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23