39 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări de contrabandă cu ţigări

Foto cu caracter ilustrativ: Poliția Română
Foto cu caracter ilustrativ: Poliția Română

Poliţiştii au efectuat 39 de percheziţii domiciliare, în judeţele Suceava, Vaslui, Neamţ şi Iaşi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale.

Astăzi, 8 noiembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamţ, au efectuat 39 de percheziţii domiciliare, în judeţele Suceava, Vaslui, Neamţ şi Iaşi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, specializate în contrabandă cu ţigarete, de provenienţă extracomunitară. 22 de mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Din cercetări a reieşit că, în perioada mai - noiembrie 2021, persoanele bănuite ar fi acţionat coordonat, în judeţele Neamţ, Suceava, Vaslui şi Iaşi, în vederea colectării, preluării, depozitării, transportului şi comercializării, în mod repetat, de ţigarete introduse, în mod ilicit, pe teritoriul României, din zona frontierei cu Ucraina.

Colectarea ţigaretelor s-ar fi realizat, în principal, în localitatea Vicovu de Sus, judeţul Suceava, de unde ar fi fost transportate, cu diferite autovehicule, până în municipiul Roman, judeţul Neamţ, de unde ar fi fost preluate şi depozitate în mai multe imobile. Ulterior, ţigaretele ar fi fost distribuite către mai mulţi beneficiari din judeţele Neamţ, Vaslui, Suceava şi Iaşi, majoritatea administratori ai unor societăţi comerciale.

De asemenea, bănuiţii ar fi folosit mijloace de transport cu numere de înmatriculare false sau provenind de la alte autovehicule, în uz sau radiate, precum şi autoturisme cu rol de antemergător.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 1.288 de pachete cu ţigarete de diferite mărci, 118.850 de lei, 9.485 de euro,140 de lire, un dispozitiv de schimbare a plăcuţelor de înmatriculare, precum şi un pistol neletal şi cartuşe.

În perioada mai - noiembrie 2021, membrii grupării ar fi colectat, preluat, deţinut, transportat şi distribuit aproximativ 300.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă, de diferite mărci, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 4.000.000 de lei.

Au fost puse în aplicare 22 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Neamţ, pentru audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Neamţ şi Suceava, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel