Urmărește emisiunea live


Europarlamentarii USL: Joseph Daul (PPE) trebuie să ceară scuze românilor

Joseph-Daul
Joseph-Daul

 După declarațiile liderului grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, care considera acțiunea de suspendare a președintelui Traian Băsescu drept "lovitură de stat", delegația  europarlamentară a PSD (S&D) şi PNL (ALDE) a cerut, sâmbătă, ca liderul PPE să-și ceară scuze românilor pentru afirmațiile făcute. PPE reprezintă familia din care face parte și PDL.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, declarase, vineri, că înlăturarea din funcţie a şefului statului şi a preşedinţilor celor două Camere în doar patru zile, prin încălcarea regulamentelor Parlamentului, a Constituţiei şi legilor poate fi considerată "lovitură de stat".

 "În numele delegaţiilor europarlamentarilor social-democraţi şi liberali, din România, vă transmitem mesajul nostru de îngrijorare şi revoltă, cu privire la afirmaţiile pe care le-aţi făcut după votul din Parlamentul României, în care a fost suspendat Preşedintele Traian Băsescu", se arată în scrisoarea semnată de eurodeputaţii PSD şi PNL.

 Aceştia apreciază că afirmaţiile lui Joseph Daul sunt "profund deplasate şi în total dezacord cu realitatea".

 "Vă solicităm să ne explicaţi, în acord cu legile în vigoare, la ce v-aţi referit când aţi vorbit despre «lovitura de stat» din România. De asemenea, asteptăm scuzele dvs. publice adresate poporului român, pentru afectarea gravă a credibilităţii României, prin acuzaţiile dvs. false", i-am transmis europarlamentarii USL preşedintelui Partidului Popular European.

 În scrisoarea semnată de europarlamentarii români se mai precizează că dacă preşedintele PPE va verifica atent informaţiile pe care le primeşte, va vedea că "acest vot pentru suspendarea lui Traian Băsescu a venit în urma unui aviz acordat de Curtea Constituţională, şi în urma unui vot extins, în Parlament".

 "În acest vot s-au exprimat nu doar parlamentari ai PSD sau PNL, dar şi parlamentari din alte grupuri parlamentare, precum UNPR sau UDMR (această ultimă formaţiune aparţinând chiar familiei politice din care faceţi şi dumneavoastră parte!). Prin urmare, acest vot a fost legitimat de parlamentari din trei familii politice europene respectabile", adaugă eurodeputaţii PSD şi PNL.

 În scrisoare se mai precizează că acest vot, din Parlament, va fi urmat peste trei săptămâni de un referendum naţional, la care românii vor fi chemaţi să se exprime.

 "Cum poate fi lovitură de stat o procedură care se finalizează cu un vot democratic, după ce în prealabil a trecut prin Parlament, unde a obţinut un vot mai mare decât numărul parlamentarilor coaliţiei de guvernare?", îi ai transmit europarlamentarii PSD şi PNL liderului popularilor europeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel