14 septembrie sau 1 octombrie. Ce zice Rafila despre cea mai bună variantă de an școlar

Prof. Alexandru Rafila a vorbit despre începerea noului an școlar pe 1 octombrie, în detrimentul datei de 14 septembrie.

„Sincer să fiu, nu este vreo diferență. Am auzit un soi de discuții legate de revenirea oamenilor din concediu și, într-adevăr, persoanele care se întorc din concediu sunt mai susceptibile să fi contractat boala. Pe de altă parte, dacă amânăm începerea școlii, se prelungesc și concediile. Nu înseamnă neapărat că vom fi mai protejați. Eu cred că un foarte riguros control al copiilor și al cadrelor didactice, încât să nu meargă simptomatici în școală, ar fi o bună măsură, întrucât părinții să își ducă cu încredere copiii în primele zile de școală”, a spus prof. Rafila, la Digi 24.

„Opinia mea că nu este o mare diferență. Sigur, diferența poate fi făcută, dar nu este vorba despre o activitate strict medicală, ci despre pregătire, despre organizare. Într-adevăr, între cele două date sunt 16 zile în care se pot definitiva pregătirile care probabil că au întârziat și probabil că nu au fost realizate în timp. Asta da, se poate face, fiindcă mai ai 16 zile, e vorba de timing. Însă, ca natură medicală, mi-e greu să spun că va fi mai mare siguranța pe 1 octombrie față de 14 septembrie”, a conchis reprezentantul României la OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel