12 iunie - Ministru, demisie din funcție

Guvernul României
Guvernul României

Un ministru de stat a demisionat din funcție la data de 12 iunie.

Este vorba despre Gheorghe Pogea, care a demisionat din funcţia de ministru de stat pentru coordonarea activităţilor economice la data de 12 iunie 2006.

Iată sumarul evenimentelor interne prezentat de Mediafax:

1839 - A avut loc primul meci de baseball din America.

1934 - La Londra au fost inaugurate trecerile de pietoni.

1993 - A avut loc congresul de constituire a CNSLR - Frăţia, centrală sindicală ce reuneşte membrii Confederaţiilor Frăţia, CNSLR, Univers şi ai federaţiilor Petrol şi Radiocomunicaţii.

1993 - A fost elaborată "Carta Albă" a sistemului de asistenţă socială din România.

1995 - Cele două Camere ale Parlamentului României au respins moţiunea simplă depusă de partidele de opoziţie din afara CDR, privind integrarea euroatlantică.

1996 - Banca Naţională a României a lansat prima emisiune de euro-obligaţiuni pe piaţa internaţională de capital - Eurobonds - prin intermediul băncii americane de investiţii Merrill Lynch.

1996 - Pedepsele agravante pentru ziarişti, prevăzute în articolele 205, 206 Cod Penal, privind insulta şi calomia, au fost eliminate prin vot de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

2002 - Papa Ioan Paul al II-lea a acceptat demisia episcopului american de Lexington (Kentucky), Monseniorul Kendrick Williams, acuzat de pedofilie.

2002 - Guvernul moldovean a interzis utilizarea formulei "limba şi literatura română" în documentele oficiale, motivând că în Constituţie limba de stat este "limba moldovenească".

2003 - Ministerul Public a anunţat că procurorii Parchetului Curţii Supreme de Justiţie au dispus scoaterea de sub urmărire penală a jurnalistului Andrei Gheorghe pentru infracţiunea de deţinere de droguri.

2005 - Pugilistul american Mike Tyson, fost campion mondial la categoria grea, a anunţat, la finalul meciului pierdut în faţa irlandezului Kevin McBride, că aceasta a fost ultima sa luptă.

2006 - Gheorghe Pogea demisionează din funcţia de ministru de stat pentru coordonarea activităţilor economice

2007 - Scurtmetrajul "Lampa cu căciulă", în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul cel mare la Festivalul filmelor de scurtmetraj desfăşurat la Hamburg.

2008 - Instanţa supremă a decis că prezenţa icoanelor în şcoli este legală, admiţând recursul Ministerului Educaţiei la decizia instanţei inferioare, care a menţinut recomandarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării de scoatere a simbolurilor religioase din unităţile de învăţământ.

2011 - A încetat din viaţă omul de afaceri Mihai Cârciog, unul dintre fondatorii cotidianului Evenimentul zilei; a înfiinţat în anii '90 revistele Expres, Expres Magazin, Infractorul, Telegraf - Constanţa, Academia Caţavencu, Cuvântul, Vip, posturile Tele 7abc, SOTI NEptun, TV89 Timişoara. (n. 1 octombrie 1940)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel