1 Iunie - Ce cadouri pentru copii fac părinţii români

1 Iunie - Cadouri pentru copii
1 Iunie - Cadouri pentru copii

Străinii fac mai mult cadouri simbolice copiilor, în timp ce românii oferă cadouri voluminoase şi multe.

Străinii fac mai mult cadouri simbolice, iar copiilor le oferă mai puţin şi de calitate şi nu fac risipă, în timp ce românii au tendinţa să ofere cadouri voluminoase, de efect şi cât mai multe, au declarat, pentru Agerpres, mai mulţi producători de jucării şi jocuri educative.

Ţinând cont de volumul mare al jucăriilor ce vor fi achiziţionate cu prilejul Zilei Copilului, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) îi sfătuieşte pe români să le cumpere numai din magazine sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care vor avea neapărat nevoie în caz de reclamaţie.

Jucării potrivite pentru vârsta copilului

Conform precizărilor de pe site-ul ANPC, trebuie să fie alese întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale şi acestea trebuie să fie însoţite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată, care ajută la alegerea jucăriei.

"1 iunie nu este doar Ziua Copilului. Se apropie vacanţa de vară, iar părinţii iau în calcul şi activitatea copiilor în timpul vacanţei, să fie cât mai relaxantă, dar şi educativă. Am observat că de 1 iunie părinţii cheltuie sume mai mari pentru copii şi se orientează mult mai mult pe cadouri educative, spre deosebire de Crăciun, când tind mai degrabă să îndeplinească dorinţele acestora, oricare ar fi ele. Cheltuiala medie estimată pentru 1 Iunie este de 250 de lei de familie, majoritatea sumei mergând către jocuri şi jucării", a precizat Isabela Popa, managing director la o companie de jocuri educative.

Cadouri educative vs. cadouri preferate

Analizând piaţa, Isabela Popa apreciază că jumătate dintre părinţi optează pentru cadouri educative, iar cealaltă jumătate se orientează să le facă o surpriză şi o bucurie celor mici, cumpărându-le jocurile şi jucăriile preferate. Sub deviza "Nu pot să mă duc doar cu atât!", adulţii care cumpără cadouri copiilor şi uită că cei mici pur şi simplu nu au timp să se joace cu ele, nu au răbdare să descopere tot ce se află în cutie sau câte poate face cu acea jucărie şi se plictisesc repede.

"Seturile Pixelhobby s-au impus tot mai mult în piaţă în ultimele luni. Cu astfel de cadouri, părinţii reuşesc să împartă ambele cerinţe ale copiilor. Pixelii sunt adoraţi de copii, în vacanţa de vară au timp să creeze toate modelele pe care şi le-au imaginat, acasă, la plajă sau pe drum. De 1 Iunie, vânzările pentru seturile Pixelhobby sunt comparative cu cele din luna decembrie, atât ca număr de comenzi, dar şi ca sumă investită. Interesant este că anul acesta cererea de Crăciun aferentă anului 2017 va fi depăşită de Ziua Copilului. Părinţii comandă în valoare de până la 400 de lei cadouri de 1 Iunie. În restul anului, media comenzilor ca valoare este de 230 de lei", spune Isabela Popa.

Călătoriile, cadouri de lux

Pixelii sunt un cadou apreciat, deoarece sunt o surpriză şi o bucurie prin care toţi "copiii" între 4 şi 99 de ani pot realiza singuri sau cu prietenii şi familia magneţi de frigider, brelocuri, suporturi de pahare, tablouri personalizate şi propria lor colecţie.

De asemenea, tot mai mulţi părinţi îşi îndreaptă atenţia în acest an spre cadourile sub formă de călătorii la Disneyland Paris. Preţul unei călătorii pentru mini-vacanţa de 1 iunie începe, conform operatorilor din turism, de la 1.100 de euro pentru doi adulţi şi un copil în vârstă de 5 ani, cu demipensiune şi acces gratuit în parc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel