Tănase Nicolae, instructorul ucis în poligonul Complexului de TIR UTI. Atacatorul s-a sinucis

Un instructor de tir a fost ucis, marți, în poligonul Complexului de Tir UTI. A fost împușcat de trei ori de un tânăr care s-a sinucis prin împușcare în cap. Tânărul de 24 de ani era vechi client al poligonului. 

"Doliu în lumea tirului. Veste tragică de la poligonul de tir UTI din București: un client al poligonului l-a impuscat cu 3 focuri de arma în piept și cap pe instructorul ing. Tănase Nicolae în poligonul de tragere  și apoi s-a sinucis. Este un gest inexplicabil. Poligonul era autorizat și foarte bine pus la punct pe linie de siguranță iar instructorul a avut o pregătire și experiență de excepție. Și totuși, s-a întâmplat un lucru nedorit și care va atrage repercusiuni", a scris, pe pagina sa de Facebook, International Practical Shooting Confederation (IPSC) România. 

PRIMELE IMAGINI, împușcături poligon București. Doi morți

Sursa citată precizează că "Evenimentul reprezintă apă la moară pentru adepții restricționari, totuși putem să spunem că lipsa cadrului legal și anume nepublicarea de 3 ani a metodologiei de aplicare a legii armelor conduce la anomalii. Este momentul ca autoritățile să ia în serios și nu să trateze cu ignoranță faptul că nu avem reglementări legale, că trebuie să-și facă datoria, să respecte legea și să publice normele metodologice și standardele de siguranță pentru poligoanele de tir. Cerem să se respecte transparența decizională, să fie implicată societatea civila în procesul legislativ și să se tina cont de experienta altor țări atât timp cât în România datorită restricționării din epoca Ceaușescu și după a condus la lipsa de experiență".

"Dacă există cluburi cu membri care au istoric, orice schimbare de comportament este observat imediat. Pot fi evitate tragedii. Așa funcționează afară. La noi din nebunia de a restricționa totul este ținut în cerc închis. Nici un cerc închis nu are viitor", a conchis IPSC. 

Postarea de pe pagina de Facebook a IPSC, în care a fost anunțată moartea instructorului Nicolae Tănase (vezi foto) a fost invadată de mesaje de condoleanțe de la oameni care-l cunoașteau pe instructor. Potrivit mesajelor, instructorul "Nea Tănase" sau "Nicu Tănase" era extrem de apreciat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel