Sondaj de ultimă oră. Cifre șoc pentru PNL. Ponta, aproape de Iohannis

O cercetare sociologică realizată de Avangarde, casa de sondare a opiniei publice condusă Marius Pieleanu, la începutul lunii aprilie, oferă cifre șocante pentru PNL și președintele Klaus Iohannis. 

Sondajul, prezentat în emisiunea Punctul de întâlnire, a lui Radu Tudor, arată că tendința la votul politic în Capitală se menține în favoarea PSD. Victor Ponta a urcat semnificativ, cu peste 6 procente, în ultimele două luni, ajungând la doar patru procente de cota de favorabilitate a președintelui. Klaus Iohannis continuă trendul descendent, dar curba nu mai este atât de pronunțată ca la începutul anului. Conform Avangarde, Klaus Iohannis a ajuns la 47% părere bună/foarte bună, în scădere cu 3 procente față de măsurătoarea precedentă a grupului Avangarde.  

Și co-președintele PNL Alina Gorghiu se află într-o cădere de potențial, ajungând sub 20 de procente favorabilitate. În schimb, Traian Băsescu a crescut puternic, apropiindu-se de o cotă de favorabilitate de 30%.

Sondajul Avangarde nu se referă la încredere, ci stabilește câți alegători au o părere bună și foarte bună despre liderii politici. Părerea despre o persoană este o judecată de valoare cu caracter general, care nu implică neapărat o acțiune. De regulă, cota de încredere este mai scăzută decât favorabilitatea.  

Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde este condus de sociologul Marius Pieleanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel