Rectificarea bugetară, aprobată de Guvern: mai mulți bani pentru autoritățile locale

ponta guvern
ponta guvern

Premierul Victor Ponta a declarat că nu a tăiat niciun ban de la Ministerul Culturii și de la Ministerul Tineretului și Sportului ca urmare a rectificării bugetare aprobate în ședința extraordinară de marți. Mai mult, prim-ministrul a adăugat că Executivul a adăugat banii necesari pentru ca drepturile financiare ale artiștilor și sportivilor să fie repuse în plată.

Guvernul a operat a doua rectificare bugetară din 2014. 

Autoritățile locale vor primi în plus 1,1 miliarde de lei, cu o lună înainte de alegerile prezidențiale. Ministerul Muncii va beneficia și el de 1,2 miliarde de lei în plus.

Ponta a ținut să precizeze că evaziunea fiscală a căzut, estimările la încasări fiind depășite.  El a arătat că reducerea CAS cu 5% a permis respectarea țintelor stabilite. 

Declarațiile premierului Ponta:

Ministerul Educației - am alocat în plus 140 milioane lei pentru plata hotarărilor judecătorești - procesele câștigate de profesori împotriva Guvernului Boc. 50 milioane lei din acești bani - pentru investiții și alte cheltuieli.

Ministerul Sănătății - au fost alocate 160 de milioane lei pentru investiții în infrastructură. Dintre aceștia am alocat suma de 25 milioane lei pentru a fi achiziționată aparatura necesară pentru diagnosticarea rapidă a unei persoane infectate cu virusul Ebola.

Ministerul Muncii primește 1,2 miliarde lei pentru acoperirea tuturor obligațiilor pe care statul le are.

Ministerul Agriculturii a primit 50 de milioane de lei în plus pentru subvenții. 700 milioane euro - plăți directe, vor începe să fie plătite din a doua jumătate a lunii octombrie, din fonduri europene.

La Ministerul Apărării Naționale - 140 de milioane lei pentru achitarea facturilor în ceea ce privește dotarea cu echipamente.

La Ministerul Afacerilor Externe - 96 de milioane din care 60 milioane pentru reparații, investiții și alte acțiuni care țin de reprezentarea României la nivel internațional și 30 milioane lei pentru finanțarea programelor care țin de colaborarea cu Republica Moldova.

La Ministerul Culturii și Ministerul Tineretului și Sportului nu s-a tăiat niciun leu, s-au dat bani pentru ca drepturile restante ale artiștilor, sportivilor să fie plătite.

Ministerul Mediului primește 25 milioane pentru continuarea lucrărilor.

Ministerul Justiției primește 125 milioane lei.

La autoritățile locale s-au alocat 1,1 miliarde lei, din care aproximativ 600 milioane lei sunt pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în sine, atât pentru autoritățile locale, cât și pentru instituțiile din subordine. 500 milioane lei merg pentru investiții în mod direct în lucrări în derulare.

La Ministerul Dezvoltarii - 400 milioane lei pentru lucrările aflate în derulare, pentru ca aceste proiecte să fie finalizate.

La serviciile de informații s-au alocat 118 milioane lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel