Mădălina Dobrovolschi și alți jurnaliști au DEMISIONAT. Schimbările anului în presă

Anul 2016 a fost anul schimbărilor și în mass-media. Mai mulți jurnaliști celebri s-au retras din presă, în timp ce alții au decis să plece la alte posturi de televiziune.

În rândurile de mai jos, DC News vă prezintă principalele mutări ale anului 2016 din domeniul mass-media:

Paula Rusu, jurnalista de la România TV, a decis să se retragă din presă și a anunțat că se îndreaptă spre o lume mai bună.

"Plec din televiziune, plec deocamdată și din presă. Însă probabil nu pentru totdeauna pentru că presa este despre prima iubire. Plec în lumea liberă pentru niște fapte bune pe care intenționez să le fac. Am niste proiecte legate de sănătate și de combaterea tuberculozei pe care vreau să le duc la capăt. Cel mai probabil ne vom vedea, din nou, în online, îmi doresc foarte tare asta", a spus Paula Rusu pe data de 14 decembrie.

Dragoș Pătraru a plecat cu "Starea Nației" de la TVR 1 la Digi 24.  

"Voi explica de ce nu mai stăm aici deși totul pare să meargă spre bine. În opinia mea, doar pare pentru că, în realitatea, aici la TVR, totul se îndreaptă spre dezastru. Nu știu cât de bine programat, dar sigur dorit de foarte mulți. Mi se pare inadmisibil ceea ce s-a întâmplat la TVR în ultimii doi ani. De când am venit noi este un haos total. Dacă nu se va schimba foarte mult în perioada asta, TVR va continua să aibă o singură preocupare: să toace anual zeci de milioane de euro fără să vă ofere ceva în schimb, fără să-și poată îndeplini misiunea publică. Moise Guran mi-a zis că nu voi mai rezista și va fi ultimul meu sezon la TVR fiindcă televiziunea publică este în faliment", a zis Dragoș Pătraru la TVR 1.

"Presiunile făcute au dus la distrugerea emisiunii și scăderea audienței. Noi nu plecăm pentru bani. Noi am adus aici bani și am luat bani. Chiar mi s-a propus un nou contract avantajos, dar nu putem lucra în aceste condiții, într-un mediu unde toată lumea urăște pe toată lumea. Suntem împinși de situația internă să plecăm de aici", spunea jurnalistul într-un interviu pentru DC News.

După 10 ani la Realitatea TV, Emma Zeicescu a decis să lucreze la TVR 1. Jurnalista anunța, miercuri (6 iulie), că demisionează. Acum poate fi văzută la TVR 1. "Mă onorează colaborarea cu Televiziunea Română şi îmi doresc să demonstrez, împreună cu producătorul Septimiu Sărăţeanu şi echipa noastră, că schimbarea este în fiecare dintre noi. Cred că, din punct de vedere jurnalistic, TVR este locul în care ne putem face profesia echilibrat, echidistant şi departe de orice presiune politică venită pe partea editorială din partea unui patron de instituţie de presă, care poate avea o agendă total diferită de agenda publică", declara Emma Zeicescu.

[citeste si]

Ionuț Cristache a plecat de la Antena 3, de asemenea, la TVR 1. Jurnalistul Ionuț Cristache le dă întâlnire telespectatorilor de luni până joi, de la ora 21.00. Emisiunea sa, "România 9" este un talk-show de sinteză, în care, alături de invitaţi puternici, sunt dezvoltate şi dezbătute teme politice, sociale şi economice, într-o manieră inedită, dinamică şi interactivă.

După ce a lucrat câteva luni la TVR 1, Mădălina Pușcalău Dobrovolschi a devenit purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale. "Fac acest pas cu foarte multă responsabilitate pentru că înţeleg cât de mult cântăreşte rolul pe care mi-l asum. (...) Este şi dorinţa mea de a mă implica mai activ în ceea ce înseamnă prezenţa publică pentru că îmi doresc să particip la ceea ce înseamnă shimbarea în bine a României", spunea jurnalista. Klaus Iohannis i-a propus funcția la jumătatea lunii august și după două săptămâni a decis să accepte. Amintim că Mădălina Puşcalău a fost cea care a moderat, la postul B1 TV, confruntarea electorală dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta, în campania pentru alegerile prezidențiale. Apoi a demisionat de la B1 TV, a lansat o carte despre dezbatere, a urmat TVR 1, iar acum - după cum bine știți - este la Palatul Cotroceni.

Dorin Chioțea a fost în mod oficial concediat de la Realitatea TV, după ce jurnalistul a lăudat transmisia Antena 3 de la Ziua Națională. Anunțul a fost făcut chiar de jurnalist, pe contul său de socializare.

Moise Guran a plecat de la Digi 24. Gurile rele spun că nu avea rating.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel