David Cameron, ieșire nervoasă: Pentru numele lui Dumnezeu, omule, pleacă!

Premierul britanic David Cameron i-a cerut miercuri, într-o intervenție în parlament, liderului opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, să țină cont de moțiunea de neîncredere votată marți de parlamentarii acestui partid și să demisioneze, relatează DPA, Reuters și AFP.

'Pentru numele lui Dumnezeu, omule, pleacă!', a spus Cameron, în timpul 'orei premierului', sesiunea săptămânală de întrebări și răspunsuri în parlamentul de la Londra.

David Cameron a anunțat vineri că va demisiona cel târziu în octombrie după ce compatrioții săi i-au ignorat apelul și au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană.

[citeste si]

Parlamentarii laburiști britanici, de opoziție, au adoptat marți o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn, acuzându-l că nu s-a implicat suficient în campania pentru rămânerea țării în Uniunea Europeană.

Moțiunea a fost adoptată cu un scor de 172-40. Votul nu este însă constrângător, Jeremy Corbyn declarând deja că nu intenționează să demisioneze, relatează Agerpres.

'Am fost ales în mod democratic lider al partidului nostru pentru un nou fel de politică, de 60% din membrii și susținătorii Partidului Laburist, și nu îi voi trăda demisionând', a afirmat el, într-un comunicat, explicând că 'votul (...) membrilor parlamentului nu are legitimitate constituțională'.

Citește și: Iohannis convoacă liderii partidelor la Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel