Urmărește emisiunea live


Alegeri parlamentare. Dragnea, interzis la Guvern. Chirieac, mesaj ferm

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu poate conduce Guvernul, chiar dacă PSD va câștiga alegerile parlamentare. Potrivit Legii nr 90/ 2001, Art. 2, un om care a fost condamnat, nu mai poate fi ministru în Guvern.  Legea care îi interzice acest fapt este considerată nedreaptă de analistul politic Bogdan Chirieac.

Condamnarea domnului Dragnea îl onorează pe domnul Dragnea. El a fost condamnat fiindcă a vrut să închidă o epocă de teroare pentru România, mai devreme. Și 8,4 milioane de oameni au votat la acel referendum. Faptul că l-au condamnat numai pe Dragnea ține de justiția din acel moment, justiție care va fi probabil reevaluată.

Mie, fără să fiu jurist, mi se pare că legea este neconstituțională. Un om condamnat nu poate să facă parte din Guvernul României, dar dacă omul acela a fost condamnat în urma unui accident de circulație total nefericit și a primit o condamnare cu suspendare, acum nu știu câți ani. Nu poate face parte din Guvern?

Instanța de Judecată are datoria să prevadă că o persoană nu are acces la anumite drepturi. Cred că este neconstituțional ca o persoană condamnată să nu mai aibă dreptul toată viața să aleagă, să fie aleasă, să facă parte dintr-un Guvern, să facă partea din administrația locală, să facă ceea ce dorește. După ispășirea unei pedepse, un om trebuie să se bucure de absolut toate drepturile, chiar și în cazul infracțiunilor celor mai grave. A făcut 20 de ani pușcărie, când iese omul, are drepturile oricărui cetățean.

Dar deocamdată legea este așa cum am văzut-o, interzicerea dreptului de a face parte din Guvern pentru o persoană condamnată, chiar pe nedrept cum e Liviu Dragnea, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, în direct, la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel