Urmărește emisiunea live


Alegeri 2016. USR ar putea ieși din cursă. Mișcare a PSD

Anunț bombă înainte de alegerile parlamentare 2016.

Este vorba despre Uniunea Salvați România. Potrivit unor decizii ale Biroului Electoral Central, fuziunea dintre USR și USB nu este finalizată. Practic Nicușor Dan are un termen extrem de scurt pentru a putea candida. PSD este partidul care a făcut demersurile împotriva USR.

Biroul Electoral Central a transmis că Partidul Uniunea Salvaţi România nu are denumirea prescurtată USR şi nu are semnul electoral care apare pe listele cu susţinătorii pentru alegerile din decembrie 2016, iar preşedintele partidului "Uniunea Salvaţi România" nu este Nicuşor Dan. Nicuşor Dan este doar preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, acesta fiind singurul partid pe care îl poate reprezenta. Informațiile au fost prezentate de Oana Zamfir și Răzvan Dumitrescu la Antena 3 în emisiunea "Subiectiv".

Semnul electoral USR a fost respins pentru că s-a constat că este al altei formațiuni politice, respectiv al USB, iar fuziunea USB - USR neproducându-se, USR, care nu există ca fuziune prin absorbție, nu poate folosi semnul electorat al USB.

Nicușor Dan împreună cu toți membrii Uniunii Salvați România au rămas membri USB. USR este o formațiune cu doar trei membri. Listele cu semnături necesare pentru a candida au fost strânse de Uniunea Salvați România, semnate de Nicușor Dan, lucru care face ca acestea să fie invalidate, după cum spune BEC. Nici semnul electoral nu este recunoscut de BEC, ca atare ar fi nevoie ca până joi, cel târziu, să se depună alte liste cu semnături pentru ca USR să intre în cursa pentru alegeri. Ca atare, situația USR este următoarea: listele de semnături nu sunt valabile pentru că semnul electoral este respins de BEC și semnate de Nicușor Dan care nu este recunoscut ca reprezentant al USR, după cum arată decizia BEC. Există și o altă consecință: procesul de fuziune USB - USR are termen chiar marți, 25 octombrie. Este foarte greu de crezut că problemele se pot rezolva până pe 27 octombrie când trebuie depuse candidaturile.

Vedeți AICI deciziile Biroului Electoral Central.

Nicușor Dan a avut o primă reacție pe marginea acestui subiect.

"Contestaţia noastră cu privre la semnul electoral a fost astăzi şi s-a amânat pentru data de 26. USR e partid politic și există. Este adevărat că fuziunea nu s-a reuşit până acum. Listele au fost depuse sub semnătura Mirabelei Grădinaru (n.r. iubita lui Nicușor Dan). BEC printr-o adresă comunicată vineri ne atestă faptul că USR a depus semnăturile şi că e ok. BEC a considerat însă că semnul folosit de noi e al altui partid, tot al nostru, USB. BEC a dat două decizii contradictorii", a spus Nicuşor Dan la Antena 3 în emisiunea "Subiectiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel