Zuckerberg, prăbușire pe bursă: Pierdere istorică

Sursa foto: Facebook Mark Zuckerberg
Sursa foto: Facebook Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, roprietarul Facebook, Meta Platforms a înregistrat o pierdere istorică pe bursă.

Proprietarul Facebook, Meta Platforms, și-a văzut joi valoarea bursieră prăbușindu-se cu peste 230 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o pierdere zilnică record pentru o companie americană, scrie BBC. Acțiunile au scăzut cu 26,4% după ce rezultatele trimestriale au dezamăgit investitorii. Meta a mai spus că numărul de utilizatori activi zilnici ai Facebook (DAU) a scăzut pentru prima dată în istoria sa de 18 ani.

În urma scăderii prețului acțiunilor companiei, averea netă a directorului general Mark Zuckerberg a scăzut cu 31 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Scăderea averii personale a lui Zuckerberg este echivalentă cu produsul intern brut anual al Estoniei, scrie Mediafax. Meta a avertizat, de asemenea, asupra încetinirii creșterii veniturilor în fața concurenței din partea platformelor rivale, inclusiv TikTok și YouTube, în timp ce agenții de publicitate au redus, de asemenea, cheltuielile.

Vânzările, afectate de faptul că publicul a plecat la rivali

Zuckerberg a declarat că vânzările firmei au fost afectate de faptul că publicul, în special utilizatorii mai tineri, a plecat la rivali. Firma a prognozat venituri cuprinse între 27 și 29 de miliarde de dolari pentru primul trimestru al acestui an, sun așteptările analiștilor. Deși compania a făcut investiții în servicii video pentru a concura cu TikTok, deținut de gigantul tehnologic chinez ByteDance, face mai puțini bani din aceste oferte decât din fluxurile sale tradiționale Facebook și Instagram.

Meta, care deține a doua cea mai mare platformă de publicitate digitală din lume, după Google, a declarat, de asemenea, că a fost afectată de modificările privind confidențialitatea în sistemul de operare al Apple. Modificările, care îngreunează pentru mărci targetarea și măsurarea publicității pe Facebook și Instagram, ar putea avea un impact "de ordinul a 10 miliarde de dolari" pentru acest an, a declarat firma.

Scăderea prețului acțiunilor Meta a afectat și alte platforme de social media, inclusiv Twitter, Snap și Pinterest în timpul ședinței obișnuite de tranzacționare de joi. Cu toate acestea, acțiunile Snap au sărit cu aproape 60% în tranzacțiile after-hours, deoarece a raportat primul profit trimestrial din istorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel