ZIUA NAȚIONALĂ. Alba: Sute de oameni la repetiţia pentru parada militară din 1 Decembrie

Sute de persoane au asistat duminică la prima repetiţie organizată pentru parada militară care va avea loc de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, la care participă peste 1.200 de militari, cu 60 de mijloace tehnice, inclusiv aeriene, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii. 

Este cel mai mare număr de militari care defilează în ultimii 25 de ani de 1 Decembrie la Alba Iulia. După 1989 au fost organizate doar patru parade militare la Alba Iulia de Ziua Naţională, respectiv în 1997, 2003, 2005 şi 2014.

În 2007 şi 2008 a avut loc doar câte o defilare militară, fără tehnică de luptă. Anul trecut, peste 25.000 de oameni au asistat la Alba Iulia la parada militară, la eveniment fiind prezent atunci şi şeful statului, Klaus Iohannis. Repetiţii pentru parada militară organizată de Ziua Naţională la Alba Iulia pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 vor avea loc şi luni. În ceea ce priveşte antrenamentul care a avut loc duminică, acesta a decurs conform planului, după cum a apreciat general de brigadă Adrian Ciolponea, locţiitorul comandantului Diviziei 4 Gemina

. 'Este un antrenament înainte de repetiţia finală care va avea loc luni. Avem în dispozitiv peste 1.200 de militari, 60 de vehicule şi, bineînţeles, am integrat unităţi şi subunităţi din MAI - ISU, Jandarmi - şi SRI. Totul a decurs conform planului', a afirmat general de brigadă Adrian Ciolponea. Acesta a menţionat că, în funcţie de vreme, vor survola marţi zona şi 12 aparate de zbor.

În dispozitivul de defilare, din partea Ministerului Apărării Naţionale, vor lua parte în jur de o mie de militari aparţinând Diviziei 4 Infaterie 'Gemina', Batalionului 136 Geniu 'Apulum', Academiei Forţelor Terestre 'Nicolae Bălcescu', Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale 'Amiral Ion Murgescu' şi Colegiului Naţional Militar 'Mihai Viteazul'. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi din elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie 'Septimiu Mureşan' din Cluj Napoca, respectiv aproximativ 140 de persoane. Serviciul Român de Informaţii va fi reprezentat de subunităţi constituite din 60 de militari. Blocul de paradă al tehnicii militare este constituit din zeci de echipamente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel