Ziua Internațională a Femeii. Greva femeilor

Organizatorii grevei spun că era Trump cere „99% feminism” pentru a uni marginalizații din întreaga lume care „luptă aceleași lupte”.

Săptămâni după ce femeile au coborât pe străzile lumii pentru a protesta față de președinția lui Donald Trump, o altă campanie speră să păstreze în centrul atenției lumii egalitatea de gen. Mii de femei fac au făcut grevă miercuri, potrivit cotidianului The Independent, luând pauză de la munca domestică și profesională în solidaritate cu femeile marginalizate din întreaga lume.

„O zi fără o femeie" încurajează oamenii muncii din toate sectoarele să participe la o grevă generală internațională a femeilor, plecând de la birouri, ignorând muncile casnice și purtând roșu - o culoare care „înseamnă dragoste și sacrificiu".

[citeste si]

Greva a fost stabilită astăzi pentru a coincide cu Ziua Internațională a Femeii, o sărbătoare globală a realizărilor sociale, economice, culturale și politice ale femeilor. Ziua marchează, de asemenea, și apelul la acțiune pentru accelerarea parității de gen.

Greva, care organizatorii anticipau că va avea loc în peste 30 de țări, a avut ca scop expunerea durei realități a marginalizării de gen și impactul devastator al inegalității asupra sistemului socio-economic global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel