Ziua în care s-au văzut Carpații din Câmpia Română. Crestele munților Făgăraș, Bucegi, Leaota și Iezer-Păpușa, fotografiate de la 110 km. depărtare

Paul Pătrățanu
Paul Pătrățanu

Munții Carpați au fost fotografiați, din nou, din Câmpia Română, de la peste 100 de kilometri depărtare.

După ce zilele trecute România a fost tranzitată de un front atmosferic ce a adus ploi și zăpezi, atmosfera de deasupra țării noastre a devenit mai curată și a favorizat observarea Munților Carpați din cea mai mare parte a Câmpiei Române, după cum relatează geograful Paul Pătrățanu, care a reușit să surprindă, din nou, de la 50 de kilometri vest de București, crestele munților Făgăraș, Iezer-Păpușa, Leaota și Bucegi.

„O nouă zi cu vizibilitate excelentă după trecerea unui front ce a curățat atmosfera și a lăsat un strat consistent de zăpadă pe crestele munților“, a scris Paul Pătrățanu.

Fotograful spune că cele trei condiții favorizante pentru observarea munților au fost îndeplinite din nou, și anume faptul că a fost o atmosferă curată, crestele au fost înzăpezite, iar cerul senin. Mai mult, Paul Pătrățanu a indicat pe imagini și principalele vârfuri din Carpați.

„În imagini apar Munții Bucegi, Leaota, Iezer-Păpușa și întreaga creastă a Făgărașului fotografiați de la 50 km vest de București. Distanțe până la munți între 100-110 km cei mai apropiați (Leaota și Bucegi) și până la 150 km (partea vestică a Făgărașului).

Așa că dacă aveți posibilitatea astăzi să fiți într-o zonă mai înaltă sau la marginea Bucureștiului/localităților, priviți spre nord și aveți mari șanse să-i vedeți și voi“, a mai scris geograful.

Paul Pătrățanu a mai surprins Munții Făgăraș în toamna anului trecut, la jumătatea lunii noiembrie, când a fotografiat întreaga creastă aproximativ din aceeași locație.

VEZI ȘI        -        Munții Făgăraș și Munții Retezat, fotografiați din Cluj, de la 150 de km. distanță. Imagini spectaculoase / foto

Foto: Paul Pătrățanu

Foto: Paul Pătrățanu

Foto: Paul Pătrățanu

Foto: Paul Pătrățanu

Foto: Paul Pătrățanu

Foto: Paul Pătrățanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel