Zimbri, la "înviorare" într-o pădure din Neamţ - VIDEO

Mai mulți zimbri au fost filmaţi într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț.

"Mai mulți zimbri în libertate care alergau printr-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț a fost filmată de colegii noștri. Specialiștii Romsilva monitorizează tot timpul exemplarele de zimbru din Parcul Natural Vânători Neamț", transmite Romsilva.

"Cel mai mare mamifer european de pe uscat, zimbrul poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme în cazul masculilor, mai impunători, și de 640 de kilograme în cazul femelelor. Femelele trăiesc în turme, alături de pui, în timp ce masculii sunt solitari. Zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în fauna României în anul 1958, la două secole de la dispariția sa din fauna țării, prin aducerea unor exemplare din Polonia.

Nucleul inițial de la Ocolul Silvic Retezat s-a extins, fiind create altele, între care Parcul Natural Vânători Neamț. În Parcul Natural Vânători Neamț sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă, în prezent trăind în libertate 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate", se arată în mesajul Romsilva.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel