Zidane e aproape de a semna cu PSG, potrivit unor surse

Paris, 10 iun /Agerpres/ - Clubul de fotbal Paris Saint-Germain este aproape de a ajunge la un acord cu Zinedine Zidane pentru ca fostul conducător de joc al naţionalei Franţei să devină antrenor în locul lui Mauricio Pochettino, aflat încă în funcţie, au anunţat, vineri, Europe 1 şi RMC Sport, citate de AFP.

Europe 1 a afirmat că un acord de principiu a fost găsit între Paris Saint-Germain şi Zinedine Zidane, care va deveni noul antrenorul al campioanei Franţei din sezonul viitor.

În schimb, RMC a indicat că gruparea pariziană este aproape de găsirea unui acord cu Zidane pentru înlocuirea lui Mauricio Pochettino în funcţia de antrenor.

Solicitat de AFP, PSG nici nu a confirmat, nici nu a infirmat informaţiile.

Născut la Marsilia, unde nu a jucat niciodată, Zidane (49 de ani) şi-a construit o reputaţie solidă ca antrenor pe banca echipei Real Madrid, cu care a câştigat de trei ori la rând Liga Campionilor (2016, 2017, 2018).

La Paris, dacă venirea sa se va confirma, principala sa misiune este de a reuşi acolo unde predecesorii săi au dat greş din 2011, când echipa a fost preluată de investitorii qatarieni, Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Unai Emery, Thomas Tuchel şi Mauricio Pochettino.

O controversată statuie a lui Zidane, în care îl lovește cu capul pe Materazzi, va fi reinstalată în Qatar

Statuia imortalizând 'lovitura cu capul' a lui Zinedine Zidane asupra lui Marco Materazzi în finala Cupei Mondiale 2006, îndepărtată din capitala Qatarului, Doha, în 2013, va fi reinstalată în noul Muzeu al Sportului, a anunţat luni o responsabilă citată de AFP. 

Statuia de bronz, înaltă de mai bine de cinci metri şi cântărind mai multe tone, opera artistului francez Adel Abdessemed, a fost cumpărată de Autoritatea muzeelor din Qatar în cadrul pregătirilor pentru Cupa mondială ce va avea loc în acest an între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

Ea a fost retrasă la mai puţin de o lună după ce a fost instalată la marginea mării în centrul oraşului Doha, în urma unei campanii care denunţa o idolatrie interzisă de islam.

'Noi aveam impresia că nu era la locul potrivit şi va fi reinstalată'

'Noi aveam impresia că nu era la locul potrivit şi va fi reinstalată. Intenţionăm să facem acest lucru la 3-2-1 Museum', care s-a deschis la sfârşitul lui martie, a declarat preşedinta muzeelor din Qatar, Al-Mayassa Al-Thani, sora emirului Qatarului, fără să ofere o dată precisă.

'Cu sculptura lui Zinedine Zidane, vom vorbi despre stresul la sportivi la marile turnee şi despre importanţa de a vorbi despre problemele de sănătate mintală', a spus Al-Mayassa Al-Thani.

'Arta, la fel ca orice altceva, este o chestiune de gust', a estimat Al-Mayassa Al-Thani, adăugând că 'societăţile evoluează'.

Potrivit acesteia, 'oamenii pot începe prin a critica un lucru înainte de a-l înţelege şi de a se obişnui cu el'. Paisprezece sculpturi uriaşe din bronz ale artistului britanic Damien Hirst, reprezentând etapele creşterii unui făt de la fecundare până la naştere, au trebuit să rămână acoperite în faţa unui spital în construcţie în Qatar între 2013 şi 2018.

Calendarul cultural al emiratului prevede, între altele, o expoziţie consacrată fotbalului la Muzeul Sportului începând din luna octombrie. Muzeul Artelor Islamice, renovat, urmează de asemenea să-şi redeschidă porţile în octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel