Ziariști INTERZIȘI la Casa Albă

Reprezentanții publicațiilor New York Times și Politico și ai televiziunii CNN nu au fost primiți vineri la o întâlnire cu presa a purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, informează EFE. În semn de solidaritate cu colegii lor lăsați pe dinafară, reporterii de la Associated Press și revista Time au boicotat evenimentul, scrie Agerpres.

Spicer i-a primit pe ziariștii unor publicații conservatoare, cum ar fi Breitbart, One America și Washington Times, precum și ai rețelelor ABC, CBS, Fox News, Bloomber și ai cotidianului Wall Street Journal.

"Nimic asemnănător nu s-a mai întâmplat vreodată la Casa Albă, în lunga noastră istorie de acoperire a multor guverne din diferite partide", a declarat directorul executiv al ziarului New York Times, Dean Baquet. "Protestăm ferm împotriva excluderii New York Times și a altor organizații media. Accesul liber al presei la un guvern transparent este evident de interers național vital", a arătat el într-un comunicat.

Președintele Asociației Corespondenților de la Casa Albă (WHCA), Jeff Mason, a emis un comunicat potrivit căruia "consiliul WHCA protestează cu tărie împotriva modului în care Casa Albă a gestionat grupul de astăzi".

Măsura de vineri a fost luată la numai câteva ore după un nou atac al președintelui american Donald Trump împotriva presei care difuzează știri pe care el le consideră false.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel