Zi importantă pentru europeni. Elveția decide dacă mai permite cetățenilor din UE să vină să muncească în țara lor

Astăzi, 27 septembrie, în Elveția se desfășoară un referendum important. Alegătorii decid dacă mai permit cetățenilor din UE să vină să muncească în țara lor.

Alegătorii elveţieni se pronunţă duminică, prin referendum, asupra unei propuneri a extremei drepte de încetare a liberei circulaţii a lucrătorilor între Elveţia şi statele membre ale Uniunii Europene, transmite Agerpres. 

Conform propunerii prezentate de Partidul Popular Elveţian (SVP), în baza acordului cu Uniunea Europeană aflat în vigoare în fiecare an în Elveţia se mută, în medie, 75.000 de cetăţeni UE, ceea ce duce la suprapopulare şi la creşterea preţurilor locuinţelor.

Totuşi, conform sondajelor de opinie este de aşteptat ca propunerea să fie respinsă. Aproximativ două treimi dintre alegătorii elveţieni sunt de părere că abrogarea acordului cu UE privind libera circulaţie ar agrava penuria de lucrători calificaţi şi ar periclita bunăstarea ţării, potrivit unui studiu realizat recent de institutul Gfs.Bern.

Respingerea propunerii SVP ar putea încuraja tratativele dintre UE şi Elveţia cu privire la un acord-cadru pentru reglementarea mai multor probleme bilaterale dificile. Secţiile de votare se vor închide la ora locală 12:00 (10:00 GMT). O mare parte dintre cei 5,3 milioane de elveţieni cu drept de vot au votat deja prin corespondenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel