Zgonea, la Baku: Parteneriatul cu Azerbaidjan, foarte important

zgonea
zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a participat, astăzi, la inaugurarea Camerei bilaterale de Comerţ Azerbaidjan – România, de la Baku.

Valeriu Zgonea a apreciat că deschiderea Camerei bilaterale de Comerţ şi Industrie va impulsiona cooperarea economică şi va evidenţia oportunităţile de investiţii în ambele ţări.

„Pentru noi, parteneriatul cu Azerbaidjan este foarte important. Avem proiecte comune deosebit de importante, în special în domeniul energetic, avem un parteneriat strategic şi, iată, avem şi o Cameră de Comerţ bilaterală la Baku, care va conduce la intensificarea schimburilor comerciale şi la creşterea interesului pentru piaţa românească a investitorilor azeri”, a declarat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a avut întrevederi cu omologul său, preşedintele Parlamentului azer, Oqtay Asadov, şi cu premierul Republicii Azerbaidjan, Artur Rasizade, în cadrul discuţiilor fiind abordate aspecte de interes comun privind consolidarea dialogului politic şi cooperarea bilaterală.

Totodată, Valeriu Zgonea a participat la lucrările Forumului de Afaceri Azerbaidjan – România, de la Baku, unde au fost prezenţi in jur de 100 de oameni de afaceri din cele două ţări.

Preşedintele Camerei Deputaţilor se află într-o vizită oficială în Azerbaidjan, împreună cu o delegaţie parlamentară şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din România.

În cadrul vizitei, Valeriu Zgonea a mai avut întrevederi cu ministrul Dezvoltării, ministrul Industriei şi Energiei şi alţi oficiali azeri.

Delegaţia română, condusă de Preşedintele Camerei Deputaţilor, a fost primită, ieri, de Preşedintele Republicii Azerbaijan, Ilham Aliev, discuţiile vizând cooperarea azero-română şi susţinerea de către România a parteneriatelor pe care Azerbaidjanul le are cu Uniunea Europeană şi cu NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel