Zelenski vrea întâlnire cu Biden. Liderul ucrainean, dezamăgit de ridicarea sancțiunilor la gazoductul Nord Stream 2

Zelenski vrea să se întâlnească cu Biden. Liderul ucrainean, dezamăgit de ridicarea sancţiunilor la gazoductul Nord Stream 2  /  Sursă foto: Facebook Volodymyr Zelenski
Zelenski vrea să se întâlnească cu Biden. Liderul ucrainean, dezamăgit de ridicarea sancţiunilor la gazoductul Nord Stream 2 / Sursă foto: Facebook Volodymyr Zelenski

Zelenski vrea să se întâlnească cu Biden înainte de întâlnirea preşedintelui american cu omologul rus. Liderul ucrainean este dezamăgit de ridicarea sancţiunilor americane privind gazoductul Nord Stream.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat agenţiei Axios şi publicat duminică, l-a implorat pe Biden să se întâlnească cu el, „în orice moment şi oriunde în lume”, înainte ca preşedintele american să aibă o întâlnire cu omologul rus, transmite The Hill.

Zelenski a declarat pentru Axios să Administraţia Biden nu l-a informat cu privire la ridicarea sancţiunilor asupra gazoductului Nord Stream 2, ci a aflat din presă. Potrivit preşedintelui ucrainean, gazoductul este o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Ucrainei.

Gazoductul este aproape gata

Gazoductul Nord Stream 2 este construit prin Germania şi este aproape de a fi încheiat. Acesta va permite Rusiei să trimită gaz în vestul Europei fără să treacă prin Ucraina, izolând, astfel, ţara. Potrivit lui Zelenski, doar SUA pot opri construirea acestuia.

„Acesta este o armă, o armă adevărată... aflată în mâinile Federaţiei Ruse. Nu este de înţeles ...cum gloanţele acestei arme pot fi oferite de o ţară ca Statele Unite”, a declarat Zelenski pentru Axios.

Zelenski susţine că Biden ar fi indicat că SUA vor bloca gazoductul, însă ultimele ştiri confirmă că sancţiunile americane la adresa Nord Stream 2 vor fi ridicate. Administraţia Biden a motivat ridicarea acestora prin nevoia de a menţine relaţii bune cu Germania. Deşi susţine că a înţeles motivaţia SUA, Zelenski a declarat: „Câte vieţi ale ucrainenilor vor fi sacrificate pentru relaţia dintre SUA şi Germania?”.

Într-o declaraţie de presă, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a transmis că liderii Ucrainei au fost constant informaţi cu privire la Nord Stream 2. De asemenea, potrivit UNIAN, care citează publicaţia Axios, Casa Albă a refuzat ca Biden să se întâlnească cu Zelenski după ce acesta din urmă a făcut schimbări la conducerea companiei Naftogaz, notează Monitorul Apărării.

Joe Biden a declarat că sancțiunile pentru Nord Stream 2 ar fi contraproductive pentru relațiile europene

Președintele SUA, Joe Biden, i-a spus unui jurnalist polonez motivul pentru care a renunțat la sancțiunile impuse proiectului de conducte ruso-german Nord Stream 2. Clipul a fost publicat pe Twitter de corespondentul radioului polonez al Casei Albe Marek Wałkuski, care a avut ocazia să-l întrebe personal pe Biden despre motivul pentru care Statele Unite au renunțat la sancțiunile impuse Nord Stream 2.

Președintele SUA a declarat că, deși s-a opus construcției conductei încă de la început, a renunțat la impunerea de noi sancțiuni, deoarece Nord Stream 2 „era aproape complet terminat” până venirea sa în funcția de președinte al SUA.

„Pentru că este aproape complet terminat, numărul unu ... și nu e ca și cum aș putea permite Germaniei să facă ceva sau nu ... A merge mai departe și a impune sancțiuni ar fi, cred, contraproductiv în ceea ce privește relațiile noastre europene”, a recizat Joe Biden pentru jurnalistul polonez (citește AICI).

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Întâlnire Biden - Putin. H.D. Hartmann: Joe Biden cred că își va înghiți puțin limba

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel