Urmărește emisiunea live


Zelenski acuză Rusia că a distrus infrastructura crucială din Herson

Zelenski acuză Rusia că a distrus infrastructura crucială din Herson
Zelenski acuză Rusia că a distrus infrastructura crucială din Herson

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni seară că Rusia a distrus 'toată infrastructura crucială' din oraşul Herson recucerit săptămâna trecută, transmite dpa. 

'Înaintea iernii, ocupanţii ruşi au distrus absolut toată infrastructura crucială', a spus preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, după ce a vizitat luni oraşul Herson.'Absolut toate facilităţile importante din oraş şi regiune sunt distruse', a adăugat el.

'Nu există electricitate, nici comunicare, nici internet, nici televiziune' în Herson, a continuat preşedintele ucrainean, declarând că 'ocupanţii au distrus totul în mod intenţionat'.

'Asta înseamnă steagul Rusiei - devastare totală', a adăugat şeful statului, care a promis revenirea la o viaţa normală. Operatorul naţional Ukrenergo a informat că Rusia a distrus infrastructuri energetice cheie care alimentează întregul mal drept al regiunii Herson şi o parte semnificativă a regiunii Mikolaiv (Nikolaiev).

'Majoritatea regiunii eliberate Herson a rămas fără electricitate din 6 noiembrie', a declarat şeful Ukrenergo, Volodimir Kudriţki.'Facem tot posibilul pentru a aproviziona cu electricitate populaţia cât mai rapid posibil'. În timpul vizitei la Herson, preşedintele Zelenski a declarat că eliberarea oraşului este 'începutul sfârşitului războiului'. 

Vezi și - Kievul retrage acreditarea jurnaliştilor străini pentru reportajele din Herson

Câțiva jurnaliști străini și-au văzut acreditarea revocată în Ucraina pentru încălcarea regulilor guvernamentale privind raportarea zonelor de luptă, în special în orașul Herson.

Acest lucru a fost raportat de Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene.

”Recent, mai mulți membri ai presei, ignorând interdicțiile și precauțiile existente în vigoare și fără aprobarea comandanților competenți și a serviciilor de relații publice ale unităților militare, au desfășurat activități de informare în orașul Herson înainte de finalizarea stabilizării. Acestea acțiunile reprezintă o încălcare flagrantă a legii ucrainene”, se arată în declarația în care nu este specificat ce jurnaliști au fost revocați acreditarea.

Potrivit surselor citate de Agenzia Nova, ucrainenii au decis interzicerea de a mai scrie știri pe teritoriul Ucrainei pentru cel puțin șase reporteri, inclusiv jurnaliști de la ”Cnn” și ”SkyNews” , acreditările de presă ale acestora fost revocate.

Vezi și - Macron i-a cerut lui Xi Jinping unirea forţelor împotriva războiului din Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut marţi omologului său chinez, Xi Jinping, să îşi unească forţele împotriva războiului din Ucraina, subliniind că stabilitatea mondială este, de asemenea, în interesul Chinei, transmite AFP. 

Este necesar 'să ne unim forţele pentru a răspunde atât provocărilor internaţionale majore, aţi menţionat-o pe cea climatică pentru a numi doar una şi, fără îndoială, cea mai semnificativă, dar şi crizelor internaţionale precum războiul lansat de Rusia în Ucraina pentru care G20 este un format adecvat', a afirmat preşedintele francez la începutul unei întâlniri bilaterale în marja summitului G20 din Bali.

China nu a condamnat ofensiva rusă în Ucraina lansată pe 24 februarie şi continuă să fie foarte reticentă, la fel ca multe ţări din Sud, inclusiv Indonezia, în a critica Moscova, inclusiv la summitul G20. Este de aşteptat ca G20 să emită un comunicat în care majoritatea membrilor grupului să condamne ferm ofensiva rusă în Ucraina, a declarat marţi un înalt oficial american.

Summitul G20 trebuie să 'reducă tensiunile, decalajele care există în mediul internaţional şi să ne permită să construim ceea ce cred că este în interesul atât al Chinei, cât şi al Franţei, adică o stabilitate reală, elemente tangibile de cooperare care să ne permită să readucem pacea oriunde s-au instalat conflicte', a subliniat Emmanuel Macron.

De asemenea, trebuie să contribuie la 'asigurarea prosperităţii economice, în special pentru clasele noastre mijlocii, şi să facă acest lucru reducând în acelaşi timp emisiile (de dioxid de carbon) şi, prin urmare, câştigând bătălia pentru climă şi biodiversitate', a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel