Kievul retrage acreditarea jurnaliştilor străini pentru reportajele din Herson

Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Câțiva jurnaliști străini și-au văzut acreditarea revocată în Ucraina pentru încălcarea regulilor guvernamentale privind raportarea zonelor de luptă, în special în orașul Herson.

Acest lucru a fost raportat de Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene.

”Recent, mai mulți membri ai presei, ignorând interdicțiile și precauțiile existente în vigoare și fără aprobarea comandanților competenți și a serviciilor de relații publice ale unităților militare, au desfășurat activități de informare în orașul Herson înainte de finalizarea stabilizării. Acestea acțiunile reprezintă o încălcare flagrantă a legii ucrainene”, se arată în declarația în care nu este specificat ce jurnaliști au fost revocați acreditarea.

Potrivit surselor citate de Agenzia Nova, ucrainenii au decis interzicerea de a mai scrie știri pe teritoriul Ucrainei pentru cel puțin șase reporteri, inclusiv jurnaliști de la ”Cnn” și ”SkyNews” , acreditările de presă ale acestora fost revocate.

Citește și:

Guvernul Ungariei înfiinţează un Minister al Energiei independent

Guvernul Ungariei va înfiinţa de la 1 decembrie un Minister al Energiei independent, a anunţat luni Gergely Gulyas, directorul de Cabinet al premierului Viktor Orban, transmit Agerpres, citând Reuters.

Cine va conduce ministerul


Ministerul va fi condus de omul de afaceri Csaba Lantos, fost director adjunct al băncii ungare OTP Bank şi din 2009 preşedinte al Board-ului companiei energetice MET Holding AG.

Gulyas a informat că Orban a acceptat demisia ministrului Tehnologiei şi Industriei, Laszlo Palkovics. Aceste minister va fi dizolvat, iar sarcinile sale vor fi preluate de Ministerele Economiei, Construcţiilor şi Investiţiilor, Culturii şi Inovării, a adăugat directorul de Cabinet al premierului ungar.

Cu ce se va ocupa Ministerul Energiei din Ungaria


Acesta a explicat că schimbarea vine în contextul creşterii importanţei securităţii energetice şi a preţurilor accesibile la energie, în urma războiului din Ucraina, dar şi a majorării preţurilor, legate de sancţiuni.

Ministerul Energiei va coordona politica energetică şi va prelua majoritatea competenţelor autorităţii energetice, a explicat Gulyas.

Noi tensiuni Ungaria - Ucraina, după ce un parlamentar ungur a cerut revizuirea frontierelor de stat. Kievul cere o condamnare a declarației din partea Budapestei

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a cerut guvernului ungar să condamne ca fiind inacceptabilă declarația parlamentarului László Torotskyi cu privire la revizuirea frontierelor de stat, se precizează într-o postare a purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, publicată pe Facebook.... mai mult AICI.

Vrezi și: 

Zelenski, vizită în Herson. Ce a strigat președintele ucrainean - Video

Zelenski s-a deplasat în ţinută în stil militar pe străzile oraşului, însoţit de gărzile sale de corp înarmate, fără însă ca el să poarte cască sau vestă antiglonţ, potrivit înregistrărilor video postate pe social media. Glorie Ucrainei!, au strigat mai mulţi localnici de la balconul unui bloc. Glorie eroilor!, au răspuns, conform tradiţiei, şeful statului ucrainean şi cei care îl însoţeau.

Forţele ruse s-au retras de câteva zile din Herson după opt luni de ocupaţie, ceea ce le-a permis soldaţilor ucraineni să intre vineri în oraş. În urmă cu două zile, Volodimir Zelenski a spus că forţele ruse au distrus infrastructura critică din oraşul Herson înainte de a-l părăsi, adăugând că autorităţile locale încep să stabilizeze oraşul.... mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel