Zeci de preoți din Bacău, mutați disciplinar. Ce li se impută

Scandal în Bacău, după o decizie controversată a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Peste 60 de preoţi, mulţi dintre ei cu vârste de peste 50 de ani, au fost mutaţi disciplinar pentru că nu au vândut suficiente lumânări şi nu și-au indeplinit planul financiar impus de IPS Ioachim Băcăuanul, scrie cancan.ro.

Cei peste 60 de preoți care nu au atins pragul financiar impus de mai-marii bisericii au ajuns în localități mai sărace, aflate la mare depărtare de zonele unde slujiseră, iar în parohiile lor au venit alții chiar de pe băncile Facultăţii de Teololgie.

Chiar dacă oficial nu se arată că mutarea a fost determinată de slabele rezultate financiare, este clar pentru mulți că nerespectarea planului financiar impus prin vânzarea de lumânări a fost cauza măsurilor luate de oficialii arhiepiscopiei.

"Trebuie să facem ascultare faţă de ierarh, ştiu asta. Dar oamenii mei din comună trebuie să ştie că nu le-am greşit cu nimic. Slujesc de aproape 30 de ani, i-am botezat şi cununat pe mulţi. Nu pot să le dau nicio explicaţie, căci ar însemna să le spun că din cauza că nu am luat mai mulţi bani de la ei sunt mutat", a spus unul dintre preoţii sancționați.

Aproximativ 550 de biserici sunt în subordinea arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, unde vin aproximativ 250.000 de familii de credincioşi.

Planul financiar este de 5,5 milioane de euro anual numai din lumânări, ceea ce ar însemna câte 100 pentru fiecare familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel