Zeci de percheziţii într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Zeci de percheziţii au avut loc într-un dosar de contrabandă. 

Percheziţii de amploare au avut loc pentru instrumentarea unui dosar de contrabandă cu ţigarete, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române printr-un comunicat de presă. Au fost puse în aplicare zece mandate de aducere. Vorbim de o activitate care se desfăşoară intens în zona de graninţă, periodic fiind descoperite de către poliţiştii de frontieră transporturi mari de ţigări care sun puse apoi la vânzare în Bucureşti şi în ţară. De data aceasta poliţiştii au făcut şi aproape 40 de percheziţii în încercarea de a destructura o grupare bănuită de astfel de activităţi.                          

La data de 20 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - I.P.J. Timiş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au efectuat 38 de percheziţii, în judeţele Timiş şi Arad, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi deţinut şi comercializat ţigarete de contrabandă.


10 mandate de aducere au fost puse în executare

 

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2020 - mai 2021, persoanele în cauză ar fi achiziţionat ţigarete, care provin din Ucraina, Moldova şi Serbia, pe care ulterior le-ar fi comercializat în judeţul Timiş. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 34.769 de pachete de ţigarete netimbrate, 91.283 de lei şi 35 de litri de alcool.

9 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale.

La activităţi, au participat poliţiştii inspectoratelor de poliţie judeţene Timiş şi Arad, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, poliţişti ai S.R.P.T. Timişoara, precum şi jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene Timiş şi Arad. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

Cercetările sunt continuate, în vederea probării întregii activităţi infracţionale, se arată în comunicatul de presă dat publicităţii de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel