Zeci de morţi în urma deraierii unui tren de marfă

Un accident de tren soldat cu circa 50 de morţi s-a produs joi în sud-estul Republicii Democrate Congo, au anunţat responsabili guvernamentali citaţi de Reuters, AFP şi Efe.

Ministrul pentru afaceri umanitare Steve Mbikayi, care a evocat bilanţul provizoriu de 50 de morţi, a menţionat că trenul implicat în accident este un mărfar care circula între două localităţi din provincia Tanganyika şi care a deraiat în jurul orei locale 03.00 a.m. (01.00 GMT).

Guvernatorul din Tanganyika, Zoe Kabila, a afirmat în ce-l priveşte că 10 oameni au murit şi 30 au fost răniţi după ce trei dintre vagoanele trenului au ieşit de pe şine.

Deraierea trenurilor de marfă este un fenomen frecvent în RDC, unde mărfarele sunt luate cu asalt cu regularitate de pasageri clandestini, în lipsa altor mijloace de transport şi unde - ca toate celelalte companii publice - societatea naţională de căi ferate este în pragul falimentului.

În martie, 32 de oameni au murit şi 78 au fost răniţi într-un accident similar survenit în provincia Kasai Central din sudul ţării.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24