IMAGINILE ZILEI/ PROTEST Bruxelles. Manifestația s-a încheiat. Au fost prezenți și ROMÂNI. Chirieac: Oamenii au obosit! FOTO VIDEO

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre protestele ce au loc, în aceste momente, în Bruxelles. Forțele de ordine reacționează, folosind tunurile de apă și gaze lacrimogene. 

UPDATE: Cel puţin 70 de persoane au fost arestate în timpul protestului, pentru posesie de obiecte periculoase sau interzise sau pentru deteriorarea proprietăţii, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Se pare că au fost aproximativ 50.000 de protestatari, notează Agerpres. ”Condamn cu fermitate distrugerile şi violenţele fără sens de la manifestaţia de astăzi de la Bruxelles” a scris, pe Twitter, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell. 

UPDATE: Protestul s-au încheiat. Cel care a transmis imaginile live, publicate și pe DCNews.ro, a anunțat că au fost oameni din toate țările, enumerând: Polonia, Olanda, Franța, România, Germania, Austria. Protestele au fost pentru democrație și drepturile omului, conform acestuia. ”Să sperăm că umanitatea câștigă.” a mai spus el. 

---- 

UPDATE: Forțele de ordine au tot înaintat, formând un cordon care a împins protestatarii până aproape de ieșirea din parc, în zona muzeelor. Deși manifestația s-ar fi încheiat, conform programului autorizat, protestatarii nu pleacă. Pentru a preveni înaintarea forțelor de ordine, unii manifestanți s-au așezat în genunchi în fața lor. 

Vezi foto AICI

UPDATE: Protestatarii sunt avertizați ”Atenție, manifestația s-a terminat”. Fiind un protest autorizat, început la ora 12:00, cel mai probabil a fost autorizat până la această oră. 

UPDATE: Se intervine în continuare în forță. Parcul a devenit scenă de luptă pe ”teritoriu” între manifestanți și jandarmi. Din când în când, din mijlocul agitației, se aude strigând ”liberté”. 

UPDATE: Forțele de ordine sunt în număr foarte mare și reacționează la fiecare apropiere a protestatarilor, cu tunurile de apă și gaze lacrimogene, însă furia protestatarilor pare a fi și mai mare. Manifestanții nu renunță. Victime ale reacțiilor violente cad și oamenii simpli, dar și jandarmii. 

Din mijlocul ciocnirilor dintre protestatari și jandarmi, un balon roșu în formă de inimă a apărut deasupra acestora, care nici nu se mai puteau observa, din cauza gazelor lacrimogene. 

Vezi FOTO AICI

---- 

Sunt proteste în toată Europa, mai ales în zilele de weekend. Imaginile zilei vin din Bruxelles, din Belgia, unde forțele de ordine au reacționat ferm, cu tunuri de apă și gaze lacrimogene. 

Brussels Times a anunțat că zeci de mii de oameni din toată Europa sunt așteptate astăzi la Bruxelles pentru a protesta împotriva măsurilor din sănătate. 

Guverne puternice au luat decizii total nepopulare

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, informațiile și imaginile care vin din inima Bruxelles-ului. ”Este evident că societatea este obosită după doi ani de pandemie. Este evident! Și avem această diferență uriașă între deciziile unor guverne, guverne curajoase care au luat decizii total nepopulare pentru a salva vieți omenești, pierzând voturi la viitoare alegeri. Adică, și-au asumat consecințele. Există guverne în Europa care au luat aceste măsuri dure, pentru a salva oamenii. Există această diferență. În plus, lumea e foarte obosită.” a explicat analistul politic, adăugând: ”Autoritățile nu au dreptul să fie obosite, dacă ești obosit, demisionezi și-ți vezi de treabă, autoritățile nu au acest drept. Noi, oamenii, da. Dânșii sunt aleșii. Nu ai dreptul să obosești, trebuie să faci ceea ce este corect pentru cei pe care-i conduci”. 

Protestatarii strigă ”Libertate”. 

Manifestația este una anunțată. Conform sursei citate, inițiativa protestului aparține ”Europeans United”, care, deși nu neagă pandemia de coronavirus în sine, este ”împotriva măsurilor disproporționate care încalcă drepturile omului”. La baza protestului mai stau mai multe filiale naționale ale World Wide Demonstration și peste 600 de asociații locale din toată Europa, arată Brussels Times

În aceste momente, protestatarii se află la Parcul Cinquantenaire, acolo unde forțele de ordine intervin, încercând să-i determine să renunțe la manifestație, prin tunuri de apă și gaze lacrimogene. Protestul este unul autorizat. Președintele ”Europeans Unites”, Tom Meert, spunea că grupul este apolitic și le-a cerut participanților ”să meargă în pace, fără violență”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel