Zece fiole cu un drog de 30 de ori mai puternic decât heroina, dispărute din Spitalul Județean Brașov

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Zece fiole cu un drog de 30 de ori mai puternic decât heroina au dispărut din Spitalul Județean Brașov.

Zece fiole de fentanil au dispărut din secția de Terapie Intensivă a Spitalul Județean din Brașov, transmite Pro TV. Oamenii legii au deschis deja o anchetă în acest caz.

Acest medicament, potrivit studiilor medicale, este de 100 de ori mai puternic decât morfina și de peste 30 de ori mai puternic decât heroina. El are efect letal dacă este administrat necorespunzător, și este foarte căutat de dependenții de droguri. DIICOT anchetează acum cazul, iar polițiștii au făcut deja verificări în ATI. În zilele următoare ar urma să fie audiate mai multe persoane.

Potrivit unor surse din anchetă, dispariția celor zece fiole a fost observată de către șefa secției de Terapie Intensivă, care nu ar fi anunțat, însă, conducerea spitalului, la momentul respectiv. Poliția ar fi fost anunțată de către un alt medic din spital. Se pare că deocamdată nu există prea multe indicii despre modul în care au dispărut aceste fiole, dar oamenii legii vor trebui să stabilească în cadrul anchetei când și cum au fost sustrase medicamentele și de ce nu a fost sesizat imediat incidentul. Se pare că reprezentanții Spitalului Județean Brașov au confirmat dispariția fiolelor de fentanil, dar nu au oferit mai multe informații deocamdată.

Ce este fentanilul

Fentanilul este un medicament opioid puternic folosit pentru a trata durerea severă, în special în cazurile în care alte medicamente nu sunt eficiente sau când este necesară o analgezie puternică, cum ar fi în timpul intervențiilor chirurgicale majore sau în managementul durerii cronice severe.

Este un analgezic sintetic care acționează prin legarea receptorilor opioid din creier și din alte părți ale corpului, reducând astfel senzația de durere și creând o senzație de euforie sau calm. De asemenea, poate fi utilizat în anumite situații medicale, cum ar fi sedarea în unitățile de Terapie Intensivă, scrie Chat GPT.

Totuși, fentanilul este, de asemenea, recunoscut pentru potențialul său ridicat de abuz și dependență. Utilizarea sa trebuie supravegheată cu atenție de către profesioniștii medicali și este restricționată în multe țări din cauza riscului de supradozaj și deces asociat cu utilizarea incorectă sau necontrolată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel