Zebra Zou, nouă creşă în cartierul Floreasca

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat vineri creşa "Zebra Zou", aflată în cartierul Floreasca. 

"Va avea 27 de locuri pentru copiii între 0 - 3 ani, zece dintre cele 27 de locuri sunt rezervate pentru copiii romi, opt dintre aceştia au fost deja identificaţi în cartierul Petricani. Începând de astăzi se pot face înscrierile pentru celelalte 17 locuri, precum şi cele două rămase pentru copiii romi. Am înţeles de la doamna director că deja au venit părinţii să se intereseze. Una dintre condiţiile esenţiale pentru ca micuţii să poată să fie primiţi aici, într-un centru deosebit, care a fost realizat cu fonduri norvegiene, ale Ministerului Muncii şi ale Primăriei Capitalei - o sumă totală de peste 340.000 de euro, - este ca părinţii, fie mama, fie tata, să dorească să se întoarcă la serviciu. Programul va fi între orele 7,30 - 18,00", a declarat Firea. 

Ea a spus că în Capitală există în continuare un deficit de locuri atât în creşe, cât şi în grădiniţe. 

"Am prevăzut în bugetul Municipalităţii pe 2017 sume importante pentru a construi în întreaga Capitală cât mai multe creşe şi grădiniţe şi mă bucur că am contribuit şi eu la început de mandat, pentru că s-au luat câteva decizii importante anul trecut în noiembrie pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii şi iată - creşa este funcţională şi arată la standarde europene", a adăugat edilul general al Capitalei. 

"Centrul Zebra Zou" dispune de trei săli de grupă, vestiare pentru copii, cabinet medical, oficiu şi biberonerie. Centrul funcţionează în subordinea Primăriei Capitalei şi este integrat în reţeaua de centre Antante. 

Proiectul "Centrul Zebra Zou - Un serviciu incluziv de îngrijire şi educaţie timpurie în cartierul Floreasca din Municipiul Bucureşti" a fost finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European - Programul de cooperare norvegian 2009 - 2014, în cadrul programului "Promovarea egalităţii de gen şi a echilibrului între viaţa profesională şi cea privată", operat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi cofinanţat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CGMB. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel