Zborul MH370: Noi căutări subacvatice cu ajutorul dronelor submarine

Noi căutări ale zborului MH370 au început marţi, cu ajutorul dronelor submarine, în Oceanul Indian în încercarea de a găsi rămăşiţe ale avionului companiei Malaysian Airlines.

Conform agenţiilor internaţionale de presă, noi căutări ale zborului MH370 au început marţi, cu ajutorul dronelor submarine, în Oceanul Indian în încercarea de a găsi rămăşiţe ale avionului companiei Malaysian Airlines, la aproape patru ani de la dispariţia sa misterioasă cu 239 de persoane la bord.

Nava Seabed Constructor, aparţinând firmei specializate în cercetări submarine Ocean Infinity, a ajuns în zona de căutări şi şi-a lansat dronele, a precizat directorul general al Aviaţiei civile malaeziene, Azharuddin Abdul Rahman.

Aeronava Boeing 777 a dispărut de pe ecranele radarelor la data de 8 martie 2014, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Kuala Lumpur, cu destinaţia Beijing. Căutările, desfăşurate pe o suprafaţă de 120.000 km2 în sudul Oceanului Indian, în largul Australiei, pe baza analizei traiectoriei posibile a aparatului, nu au scos la iveală nicio urmă a aeronavei. Căutările pe mare, cele mai ample din istorie, desfăşurate sub conducerea Australiei, în cooperare cu Malaezia şi China, ţara de unde proveneau majoritatea victimelor, au fost suspendate în ianuarie 2017.

Căutări pe 25.000 kilometri pătraţi

Conform unui acord cu guvernul malaezian, firma Ocean Infinity nu va fi remunerată decât dacă va reuşi să găsească avionul sau cutiile negre, în caz de succes urmând să primească până la 70 milioane de dolari (58 milioane de euro), au anunţat autorităţile malaeziene.

Noua zonă de căutări se întinde pe 25.000 km2, la nord de precedenta, în sudul Oceanului Indian. Operaţiunile vor dura cel mult trei luni. Nava Seabed Constructor, sub pavilion norvegian, este echipată cu opt drone dotate cu sonare şi cu camere de filmare, capabile să coboare până la adâncimi de 6.000 metri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel